Rate this post

PROJEKTI I PROJEKTIT Aktiviteti: ZBULIMI SHKENCOR Tema: BOTA E BIMËVE Tema: ÇFARË DINI PËR LETËR Mosha: 5-6 vjeç

Po shikoni: Plani mësimor i konkursit të aktivitetit: zbuloni frutat e papajas mosha: 5

Mësuesi: Nguyen Thu Nguyet

I. Qëllimi i kërkesës:* Njohuri:– Fëmijët e dinë emrin dhe formën e papajas jashtë dhe brenda, dinë që papaja është një frut me shumë fara.– Fëmijët njohin procesin e zhvillimit të frutave të papajës. Fruti i papajës: Nga lulet, frutat e rinj , frut i vjetër, fruti i pjekur- Fëmijët i njohin dobitë e papajës* Aftësitë:- Zhvilloni aftësinë për të menduar, vëzhguar, krahasuar, kujtuar me qëllim- Zhvilloni gjuhën për fëmijët* Edukimi:– Edukimi i fëmijëve për të ngrënë shumë fruta për një trup të shëndetshëm dhe lëkurë rozë- Dini të kujdeseni dhe të mbroni pemët
II. Përgatitja:– Leksion elektronik– Video rreth frutave+ Pema e vërtetë papaja+ Fruti i vërtetë papaja: fruta të vjetra, fruta të pjekur+ Fruta plastike për fëmijët për të luajtur lojëra
III. Kryeni aktivitetin:* Veprimtari hapëse:– Lërini fëmijët të luajnë lojën “mbjellje” – Pyetini fëmijët se çfarë janë farat për ne? (Pemët jeshile, lulet, frutat…) – Tregojuni fëmijëve një video rreth frutave dhe lërini të emërtojnë frutat në video – Ajo pyet pemën e papajas dhe i bën fëmijës një surprizë (çoje fëmijën te pema e vërtetë e papajas). ) * Aktivitete njohëse:– Lërini fëmijët të vëzhgojnë pemën e papajas dhe pyesni:+ Çfarë shihni në pemën e papajas? (lule, gjethe, fruta…) – Lërini fëmijët të vëzhgojnë lulet e papajas:+ Lërini fëmijët të thërrasin emrin “papaja lule”+ Çfarë ngjyre ka lulja?+ Lëreni një fëmijë të afrohet për të vëzhguar lulen e papajas dhe për të komentuar?+ Prezantoni lulen mashkullore të papajas dhe lulen femërore të papajas+ Tregojini fëmijës se lule papaja femër do të japë rezultate – Lërini fëmijët të vëzhgojnë dhe komentoni për frutin e ri papaja+ Ajo tha: Kjo papaja është e re, pra është e vogël. Tregojuni fëmijëve emrin “papaja e re”+ Çfarë ngjyre ka lëkura e papajas së re?– Lërini fëmijët të vëzhgojnë dhe të komentojnë papajan e vjetër+ Ajo tha: Kjo papaja është rritur kështu që është më e madhe. Kërkojuni fëmijëve të emërtojnë “papaja e vjetër”+Çfarë ngjyre ka lëkura e një papaja të vjetër?+ Çfarë mendoni për ngjyrën e gjelbër të papajës së re dhe ngjyrën e gjelbër të papajës së vjetër (jeshile e hapur – jeshile e errët) -Lë Fëmijët vëzhgojnë dhe komentojnë se çfarë ngjyre ka një frut i pjekur papaja?+ Pse është i verdhë?-Ajo tha: Pemët e gjelbra na japin fruta të ëmbël. Ndaj fëmijët duhet të dinë të kujdesen dhe të mbrojnë pemën, jo të presin pemën.– Fushoni këngën “I love the pemë”– Ajo tha: Për të kuptuar më mirë frutin e papajas, përgatita sot disa papaja të vjetra dhe janë të disponueshme papaja e pjekur Fëmijët shkojnë së bashku në grupin e vëzhgimit* Mësuesi dhe fëmija eksplorojnë papajan e vjetër dhe papajen e pjekur* Lërini fëmijët të vëzhgojnë papajen e vjetër dhe pyesni nëse fëmija ka ndonjë koment Çfarë? (ngjyra, forma, çfarë pjesësh ka?) – Pyetini fëmijët se si ndihen kur prekin lëkurën e një papaja të vjetër? – Kjo papaja është rritur kështu që fruti është i madh, lëkura është e lëmuar dhe e lëmuar – Çfarë është më e veçantë nën lëkura atje është gjithashtu një plastikë e bardhë (ajo u shpjegon më shumë fëmijëve për plastikën e bardhë, e njohur edhe si latex, dhe e pret lëvozhgën që fëmijët të shohin plastikën) – Si ndihet kur shtypni frutin e vjetër të papajas? – Zonja Fruti i vjetër i papajas që fëmijët të shohin dhe komentojnë në cilat pjesë? (ngjyra e orizit dhe farat e frutave të vjetra të papajas) – Pyetini fëmijët se në çfarë ushqimi përpunohet fryti i vjetër i papajas? (gatimi i supës, përzierja, zierja, skuqja, heqja e salcës së pjeprit…) – Lërini fëmijët të luajnë me vjersha për frutat* Lërini fëmijët të vëzhgojnë papajan e pjekur – Ajo u tregon fëmijëve frutat e papajas së pjekur dhe i pyet fëmijët për papaja fruta.Çfarë pjese ka nëntë? (pjesa e mbështjellë, pjesa e frutave)– Si ndihet një papaja e pjekur?– Lërini fëmijët të vëzhgojnë frutin e pjekur të papajës që është prerë hapur dhe të komentojnë brendësinë e papajës së pjekur (ngjyrën e orizit dhe shumë fara) – Kur piqen, farat e papajës kthehen nga e bardha në të zeza. Fruti i pjekur i papajas ka lëkurë të lëngshme dhe bëhet i verdhë- Pyetini fëmijët se çfarë të bëjnë nëse duan të hanë papaja?- Ajo merr frutat e papajas të larë të pjekur që fëmijët ta vëzhgojnë, hedhin dhe komentojnë shijen e frutave- Mësuesja Mësimdhënie frutat e fëmijëve janë shumë të dobishme për trupin tonë, kanë shumë lëndë ushqyese, veçanërisht papaja ka shumë vitamina dhe minerale për të ndihmuar në mbajtjen e trupit të shëndetshëm, lëkura është rozë.– Lërini fëmijët të lexojnë: Në heshtje, por më dëgjoni të lexoj poezinë Hajeni të ëmbël dhe të freskët është një frutë dragoi E gjelbër me lëkurë të kuqe Është një shalqi Vëllezërit e së njëjtës race Portokall mandarinë E verdhë e ëmbël dhe e pjekur Është një papaja – Lërini fëmijët të krahasojnë papaja e vjetër dhe papaja e pjekur mjaftueshëm
E njëjta gjë:+ Të dyja kanë pjesën rrotull dhe pjesën frutore+ kanë shumë fara
Ndryshe:+ Papaja e vjetër jeshile, papaja e verdhë e pjekur+ Papaja e vjetër me oriz të bardhë, papaja e pjekur me oriz të verdhë+ Papaja e vjetër me fara të bardha, papaja e pjekur me fara të zeza+ Papaja e vjetër duhet të përpunohet për t’u ngrënë, frutat e papajas së pjekur lahen, qërohen, faratohen është e ngrënshme – Tregojuni fëmijëve fotografi të procesit të zhvillimit të frutave të papajas: nga lulet, frutat e reja, frutat e vjetra, frutat e pjekura * Loja 1: Ndarja e zarave – Si të luani: Lërini fëmijët të qëndrojnë në një rreth. Duke ecur gjatë leximit të rimës, zari ndahet, në fund të rimës ajo hedh zarin, e cila foto shfaqet në majë të zarit, fëmijët duhet ta emërtojnë atë foto dhe ajo i kërkon fëmijës të përgjigjet, ju ata që përgjigjja e saktë do të lavdërohet, ata që përgjigjen gabim do të japin të drejtën e përgjigjes.* Loja 2: Sfida e bebes – Ajo ka 3 makina, në 3 makina ka 3 kuti dhuratash, në kuti Dhuratash me fruta. Ajo dhuroi 3 makina me kuti dhuratash për 3 ekipe. Miqtë e secilit ekip do ta shtyjnë karrocën te njëri-tjetri, kur makina të vijë te ndonjë mik, ai mik do të përdorë dorën për të prekur kutinë e dhuratave për të gjetur frutin e papajas dhe të mos shikojë. Në fund të kohës, cilido ekip që mund të gjejë më shumë papaja, ai ekip do të jetë fituesi – Ajo komentoi dhe lavdëroi fëmijën* Loja 3: Tregoni talentin tuaj së bashku– Ndajini fëmijët në 2 ekipe, secili ekip është një foto. fragment imazhi i zhvillimit të frutave të papajës. Çdo ekip dërgon 5 lojtarë si pengesë, pjesa tjetër e tyre marrin pjesë në lojë. Detyra e secilit ekip është të kapërcejë pengesat për të gjetur pjesët e enigmës që përbëjnë zhvillimin e frutave papaja. Skuadra që ngjitet shpejt dhe saktë do të fitojë – Ajo komentoi dhe lavdëroi fëmijët* Fundi i aktivitetit:– Edukojini fëmijët të duan pemët dhe të jenë mirënjohës ndaj mbjellësve që na dhanë fruta të ëmbla– Mobilizoni “kopshtin e bebeve”

Xem thêm :   Cảnh Đẹp Miền Bắc Đẹp Nhất Không Thể Bỏ Lỡ, 10 Điểm Du Lịch Miền Bắc Đẹp Nhất Không Thể Bỏ Lỡ

-Të njohë: emrin, ngjyrën, karakteristikat, disa pjesë, shijen, madhësinë dhe madhësinë e frutave të papajës. Zhvillimi i integruar i gjuhës, motori i shkëlqyer, edukimi i të ushqyerit, siguria

II/Përgatitja:

1/ Për të:

-Modeli i pemës së papajas me fruta të pjekur – fruta jeshile, fruta të mëdha – fruta të vogla, gjethe dhe lule

-1 papaja e verdhë e pjekur në një shportë të mbuluar me një leckë.

– Doreza të pastra, thikë e rrumbullakët, 2 pjata të mëdha, 2 tavolina + karrige (mjafton që ju dhe fëmija juaj të uleni)

2/Për fëmijët: Çdo fëmijë ka një pjatë të vogël + 1 pirun, dezinfektues duarsh, peshqir duarsh

3/Hapësira e studimit: Jashtë oborrit, e ndarë në 2 zona: Zona 1 për pemët papaja dhe dyshekët

Zona 2 për fëmijët që të ulen me të

*

2 faqe | Ndani: baigiangdienbien.edu.vn | Shikime: 15702 | Shkarkime: 4Shkarko
Ju jeni duke parë përmbajtjen e dokumentit Kurrikula e kopshtit për klasën 3 – Zbuloni: Papajapër të shkarkuar dokumentin në kompjuterin tuaj klikoni në butonin SHKARKO më sipër

E martë, 24 prill 2012 ZBULI: Papaja/Qëllimi Qëllimi: -Frymë kuriozitetin për të zbuluar pemën – fruta papaja -Ushtrim sensual: prekje (e lëmuar, e butë), shije (e ëmbël) ), erë (aromë). -Të njohë: emrin, ngjyrën, karakteristikat, disa pjesë, shijen, madhësinë, … të frutave të papajës. Integrimi i zhvillimit të gjuhës, motorëve të shkëlqyer, edukimit të të ushqyerit, sigurisë II/Përgatitja: 1/Për të: -Pema e papajas model me fruta të pjekur – fruta jeshile, fruta të mëdha – fruta të vogla, me gjethe dhe lule -1 papaja e verdhë e pjekur në një shportë të mbuluar . -Dorëza të pastra, thikë e rrumbullakët, 2 pjata të mëdha, 2 tavolina + karrige (mjafton që ju dhe fëmija të uleni) 2/Për fëmijët: Një pjatë e vogël + 1 pirun, dezinfektues duarsh, peshqir dore 3/Studimi i sediljes: Jashtë oborr, i ndarë në 2 zona: Zona 1 për pemët dhe dyshekët papaja Zona 2 për tavolina dhe karrige për fëmijët që të ulen me të
III/Organizimi i veprimtarive: Veprimtaria1: Vëzhgim i pemës së papajës
Young-Ajo qëndroi pranë pemës së papajas dhe këndoi “eja me mua” për të rifokusuar pemën e papajas. “Djema, shikoni kopshtin tonë! Çfarë ka të re këtu? Ajo ka një pemë papaja dhe i kërkon fëmijës ta ndjekë – Fëmijët shikojnë pemën – Fëmijët përsërisin 3 herë “pemën e papajas” – Ajo i tha pemës: “Pse pema e papajas është kaq e bukur, ka kaq shumë fruta të verdha të pjekura. , A doni që pema të luajë përsëri me ju djema?” -I tha ajo fëmijës: Pema pranoi të vinte të luante me ne, prandaj hajde ta çojmë pemën në dyshek të ulemi e të luajmë. Ajo i inkurajoi fëmijët që ta sjellin atë në dyshek – Lërini fëmijët të ulen rreth pemës së papajas për të vazhduar të vëzhgojnë dhe nga ana tjetër i drejtoni fëmijët të vëzhgojnë secilën pjesë: fruta papaja, gjethet e papajas, lule papaja – Fëmijët mbahen në murin e tenxhere dhe mbaje me vete-Shiko pemën e papajas (Në përgjithësi) për një kohë. Fëmijët prekin secilën pjesë dhe i thonë asaj çdo frazë “frut papaja, gjethe papaja, lule papaja” 2-1-Kur vëzhgoni fruta papaja, tregoni fëmijës nëse ka shumë fruta dhe perime të vogla jeshile. fruta të verdha të pjekura dhe të mëdha – Fëmijët përsërisin : papaja e vogël jeshile e papjekur 2- 1 -Fruti i madh i papajas me ngjyrë të verdhë 2 – 1. Pretendoni: “Kërcim për të mbledhur fruta” 4 herë-Pema! Pema është e lodhur, ju lutemi sillni pemën përsëri në kopsht për të vazhduar studimin. Kur fëmija mbante pemën me vete, zonja B vinte në dyshek një papaja të pjekur të mbuluar me një peshqir kur e kthente fëmijën tek ajo “oh! Ne kemi një shportë dhuratash, le të shohim se çfarë ka në të” “Çfarë fruti është ky? Çfarë ngjyre? Mund ta hash?-Ajo bëri lëvizjen duke e afruar frutin e papajës pranë veshit dhe i pëshpëriti, pastaj tha: “Papaja thotë se dëshiron të jesh i mirë, përkëdhele për të parë nëse lëkura e papajës është e lëmuar apo e ashpër. ju prekni dhe i tregoni lëkundjes. Mjafton të dini A është papaja e pjekur e fortë apo e butë? -Doni ta hani atë? Çfarë duhet të bëjmë para se të hamë?
Pra, le të shkojmë në tavolinë për të qëruar frutat e papajas dhe të shohim se çfarë ka brenda! -Fëmijët luajnë “duke mbartur pemën” në kopsht – Fëmijët ulen në dyshek me të për të vëzhguar pjesën e jashtme të frutave të papajës – “Papaja e pjekur fruta, haje. në rregull” -Fëmijët prekin sipërfaqen një nga një dhe thonë +Lëkurë e lëmuar dhe e lëmuar papaja +Fruta e fortë papaja-Fëmijët dalin me të për të larë duart dhe ulen në tavolinë (zona 2: Zbulo papaja)

Xem thêm :   những năm đầu của cuộc kháng chiến

Shiko me shume:

Zonja Young-Ajo i la fëmijët të lajnë duart, më pas i lini fëmijët të ulen në tavolinë-Ajo tundi papaja dhe tha: “Oh, çfarë ka në papaja, a doni ta dini?” – Ajo vesh doreza që zhvishet papaja. duke bërë lëvizje, pyeti: Çfarë po bën? Prerë me çfarë? Ajo mbajti copën e qëruar dhe ua tregoi fëmijëve, pyeti: Çfarë është kjo? -Edukatorja: thika të mprehta fëmijët nuk mund të luajnë, ata do të presin duart Fëmijët përsërisin 2 herë “papaja e qëruar”, “Qërojeni me thikë” “. “Lëvorja e papajas” – Që fëmijët të shikojnë brenda, tregoni dhe pyesni: + Çfarë është kjo? + Çfarë ngjyre rruaza? + A janë të ngrënshme farat? Çfarë ngjyre ka mishi i papajës? – Fëmijët thonë pas saj 2 herë me radhë: “fara papaja”, “e zeza”, “fara të pangrënshme”, “mish i kuq” – Ajo i hoqi farat, e preu papajen në copa të vogla dhe e futi. Pirun dhe pjatë që secili fëmijë të provojë një copë ushqim (duke e mësuar fëmijën të mbajë pjatën me njërën dorë, me njërën dorë të mbajë pirunin për të ngrënë papaja), ajo pyeti: si të hahet papaja? (i shijshëm, i ëmbël) lërini fëmijët të hanë edhe 1-2 copë. Mësojini fëmijët të mbarojnë së ngrëni, të fshijnë gojën me një peshqir, të fshijnë duart – Fëmijët praktikojnë mbajtjen e një piruni për të fiksuar një copë papaja, praktikojnë fshirjen e gojës dhe duart pas ngrënies *Fund: butësisht duke thënë se fëmijët mbaruan së ngrëni, përshëndetje vajza shko ne klase te lutem

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết 5, bổ vài quả đu đủ ra xem hạt thế nào . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Xem thêm :   Những danh lam thắng cảnh ở brittany pháp đẹp nhất, 5 danh lam thắng cảnh pháp

By Chaolong TV

Chaolong TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *