Rate this post

Qyteti malor i Malësisë Qendrore, një vend i qetë në një mjedis të bukur të largët. Njerëzit shpesh i njohin Malësitë Qendrore me qytetin turistik romantik Da Lat në provincën Lam Dong, por nuk dinë shumë për vendet e tjera të mrekullueshme të provincave fqinje si Kon Tum, Gia Lai, Dak Lak, Dak Nong. Çfarë nuk ka Da Lat është zbuluar ende. Pra, nëse doni të njihni destinacionet më të bukura turistike në Malësitë Qendrore, shkoni te baigiangdienbien.edu.vn.

Po shikoni: Cili është destinacioni më i bukur turistik në Malësinë Qendrore?

*

1. Shkurtimisht për Malësinë Qendrore dhe kulturën e saj unike:

Rreth Tay Nguyen:

Malësia Qendrore është një rajon malor, që kufizohet me provincën Quang Nam në veri, 6 provinca, Binh Dinh, Quang Ngai, Phu Yen, Khanh Hoa, Binh Thuan, Ninh Thuan në lindje dhe provincat Dong Nai dhe Binh Phuoc në lindje. në jug dhe kufizohet me provincat Attapeu (Laos) dhe Ratanakiri, Mondulkiri (Kamboxhia) në perëndim. Në veçanti, provinca Kon Tum ka një kufi në perëndim me Laosin dhe Kamboxhian, ndërsa Gia Lai, Dak Lak dhe Dak Nong ndajnë një kufi me Kamboxhian. Provinca Lam Dong nuk ka kufi të përbashkët me asnjë vend.

Në fakt, Malësia Qendrore nuk është një pllajë e vetme, është një koleksion i një sërë pllajash të ngjitura. Pllaja Kon Tum ka një lartësi prej rreth 500 m, 3 pllaja Kon Plong, Kon Ha Nung, Pleiku rreth 800 m e lartë, pllaja M’Drăk rreth 500 m e lartë, pllaja Buon Ma Thuot rreth 500 m e lartë, Mo Nong është rreth 800- 1000 m e lartë, pllaja Lam Vien është rreth 1500 m e lartë dhe pllaja Di Linh është rreth 900-1000 m e lartë. Të gjitha këto rrafshnalta janë të rrethuara në lindje me male dhe masive të larta.

Sa krahina ka në Malësinë Qendrore?

Toka e Malësisë Qendrore krenohet me karakteristika të bukura natyrore si pyjet e paprishur, ujëvarat dhe peizazhet mahnitëse që do t’ju lënë të mahnitur. Të gjitha peizazhet e bukura të Malësisë Qendrore ndahen në 5 provinca duke përfshirë Kon Tum, Gia Lai, Dak Lak, Dak Nong dhe Lam Dong.

Kultura e Malësisë

Malet dhe pyjet e egra dhe misterioze të Malësisë Qendrore kanë magjepsur zemrat e udhëtarëve kur vijnë këtu dhe me siguri edhe ju.

Diversiteti ekologjik i florës dhe faunës është shumë mbresëlënës, me më shumë se 3 mijë lloje të ndryshme pemësh, 93 lloje gjitarësh, 197 lloje zogjsh. Liqenet më poetikë që duhet të jenë në listën e destinacioneve turistike më të bukura të Malësisë Qendrore janë Liqeni Lak, Liqeni Buon Triet dhe Liqeni Ea Kao. Nuk është vetëm një liqen i bukur Ujëvara Dray Sasp, Dray Hlinh, Virgin… është gjithashtu një kulm i madh i maleve dhe pyjeve të bukurisë së egër të Malësisë Qendrore.

Malësia Qendrore ka më shumë se 17 pakica etnike që jetojnë së bashku si Ede, Ba Na, Nung, etj.Kultura e gongut në Malësitë Qendrore i njohur me krenari nga Unesco si kryevepra tradicionale dhe e paprekshme e njerëzimit.

2. Harta turistike e Malësisë Qendrore, ku ndodhet Malësia Qendrore?

Harta turistike Tay Nguyen:

Rruga turistike “Rruga e Gjelbër e Malësisë Qendrore në rend nga Veriu në Jug është Kon Tum, Gia Lai, Dak Lak, Dak Nong, Lam Dong si harta e provincave të Malësisë Qendrore në hartën e Vietnamit më poshtë.

Përgatituni për bagazhin tuaj të udhëtimit për të eksploruar Malësitë Qendrore, kjo hartë turistike e provincave të Malësisë Qendrore është me të vërtetë një ‘udhëzues’ për të udhëhequr rrugën.

*

Harta turistike Tay Nguyen

Sipas hartës turistike, Malësia Qendrore ndodhet në pjesën qendrore të një prej tre rajoneve të Vietnamit qendror. Rajoni i lartë dhe i madh i Malësisë Qendrore përbëhet nga pllaja të rregulluara nga nivele të ndryshme të larta dhe të ulëta. Rajoni i Malësisë Qendrore ka një terren malor mjaft kompleks dhe të pasur. Një rajon i madh i Malësive Qendrore rrethon 5 provinca të shtrira nga veriu në jug si: Kon Tum, Dak Lak, Gia Lai, Lam Dong dhe Dak Nong.

Xem thêm :   Top 10 Thắng Cảnh Đẹp Nhất Của Quảng Ngãi Bạn Không Thể Bỏ Qua

Harta turistike e Malësisë Qendrore është një gjë e domosdoshme në itinerarin tuaj të udhëtimit në Malësitë Qendrore. Harta turistike e Malësisë Qendrore konsiderohet nga të gjithë si një udhërrëfyes për të udhëzuar turistët për të eksploruar lirshëm vendet më të bukura të parajsës dhe tokës.

3. Cili është destinacioni turistik më i bukur në Malësinë Qendrore?

*

Si një tokë pjellore dhe e paprishur me diversitet të pasur vegjetacioni, dhe peizazhe të panumërta të bukura të Malësisë Qendrore që ju duhet të eksploroni. Duke udhëtuar në malësitë qendrore në secilën nga 5 provincat e Kon Tum, Gia Lai, Dak Lak, Dak Nong, Lam Dong shikoni këtu cilat janë destinacionet më të bukura turistike të Malësisë Qendrore. Le të fillojmë udhëtimin nga provinca Kon Tum që tani.

3.1 Kon Tum

Provinca Kon Tum është një pllajë e dheut të kuq të bazaltit, ku ruhet kultura e kahershme e grupeve etnike. Peizazhi natyror këtu është gjithashtu magjepsës, duke krijuar dashurinë e vizitorëve për gjurmët e veta. Bukuria misterioze që është po aq lirike dhe poetike është gjëja e parë që ndjen kur mbërrin në këtë tokë.

*

Qyteti Kon Tum është në provincën Kon Tum, ku ka shumë burime turistike për t’u eksploruar.

Fidanet e zeza të bambusë

Qyteti Mang Den në rrethin Kon Plong, provinca Kon Tum ndodhet në një lartësi prej rreth 1200 metra mbi nivelin e detit. Kjo konsiderohet si vija ndarëse midis Truong Son dhe Truong Son. Klima është e ftohtë gjatë gjithë vitit, me temperatura zakonisht nën 22 gradë Celsius.

Ka pyje primare përreth dhe pyje të mëdha të lashta me pisha përgjatë autostradës 24. Përveç kësaj, ka shumë liqene, ujëvara, përrenj dhe peizazhe të bukura në Mang Den. Konkretisht, Mang Den është i famshëm si një nga vendet më të bukura për shikimin e yjeve në Vietnam. Nëse vini këtu në mot të thatë, zgjidhni një ballkon të vogël në cep të dhomës së hotelit për të shijuar momente romantike nën qiellin me yje.

Pirun indokin

A besoni se porta kufitare Bo Y, rrethi Ngoc Hoi, provinca Kon Tum, ku mund të dëgjohet çdo zë nga të tre vendet, është një vend që nuk duhet humbur nëse keni mundësi të vini.Malësi. Kryqëzimi i përbashkët kufitar midis tre vendeve Vietnam – Laos – Kamboxhia, ky është një territor i rëndësishëm i vendit.

Pushtimi i majës së këtij piruni të Indokinës, prekja e pikës kufitare kombëtare është një gjë e shenjtë që duhet të bëni, nga këtu mund të shihni të gjithë pirunin e Indokinës – bukurinë e bukur natyrore të Perëndimit. E bollshme, e gjelbër dhe e gjerë.

Shtëpia komunale Kon Klor

Shtëpia komunale Kon Klor është restauruar rishtas dhe rindërtuar pikërisht në shtëpinë e vjetër komunale në fshatin Kon Klor, lagjen Thang Loi, provinca Kon Tum në vitin 2011. Shtëpia komunale Kon Klor është projektuar në një stil tradicional me materiale të kompletuara. e punuar me dru, piktura, bambu dhe gjethe me modele dhe tekstura të veçanta – krenaria e popullit Ba Na.

Në veçanti, e gjithë shtylla dhe dyshemeja janë bërë prej druri rrotullues – një dru i rrallë. Shtëpia komunale e Kon K’lorit ndodhet në një kampus me portë të rrethuar me mure, shtëpia komunale ndodhet pranë lumit Dak b’la “uji rrjedh në rrjedhën e sipërme” dhe urës varëse Kon Klor.

Parku Kombëtar Chu Mom Ray

Parku Kombëtar Chu Mom Ray është një nga destinacionet më të bukura turistike në Malësitë Qendrore për ata që duan të udhëtojnë për të përjetuar, aventurë, eksploruar burime të pasura natyrore dhe skena të bukura të natyrës. Parku Kombëtar Chu Mom Ray është i vështirë për të parë rrezet e diellit sepse është i errësuar nga gjethja e madhe e kopshtit.

Xem thêm :   9 Điểm Đến Hấp Dẫn Mà Du Khách Không Nên Bỏ Qua ✅ Khi Đến Hà Giang Đẹp Bậc Nhất

Duke ecur nën mbulesën gjigante të pyllit, pemët e mbulonin ajrin e freskët si një mushkëri gjigante jeshile. Në mes të pyllit, ka rreshta mauzoleumesh të bardha dhe mauzoleume të bukura të purpurta si një kopsht zanash në zhurmën e zogjve që cicërijnë dhe pulsojnë.

3.2 Gia Lai

Gia Lai i përket Malësive Qendrore të Vietnamit, duke iu referuar qytetit malor të Gia Lai, pyjet tropikale të Kon Ka Dinh dhe Kon Cha Rang janë shtëpia e shumë kafshëve të rralla. Ashtu si Dak Nong, Gia Lai zotëron dy ujëvara tepër të bukura: ujëvarën Chong Khoeng në rrethin Chu Pong dhe ujëvarën Phu Cuong në rrethin Chu Se. Nëse dëshironi të keni foto të bukura, shkoni në Dream Stream, Da Trang Stream do të prodhojë foto shumë të kënaqshme gjatë udhëtimit tuaj në Malësitë Qendrore.

*

Liqeni T’nung

Liqeni T’Nung është një pllajë vullkanike joaktive për miliona vjet, e vendosur rreth 7 km nga qendra e qytetit Pleiku, me një sipërfaqe prej 280 hektarësh dhe një thellësi mesatare 16-19 m, në pozicionin më të thellë që arrin 40 m. Liqeni T’Nung është emri i fshatit që lidhet me tokën legjendare të Gia Lai, Kon Tum. Fshati është shumë i pasur dhe i bukur, në harmoni mes vendasve dhe natyrës këtu.

Kjo skenë e bukur e Gia Lait është po aq e bukur dhe e qartë sa “sytë holandeze” në filmin Mat Biec. Liqeni i Madh (Liqeni T’Nung) është liqeni natyror më romantik në Malësitë Qendrore. Ky liqen është i madh dhe i formuar nga një krater. Njerëzit e krahasojnë Liqenin e Madh si sytë e banorëve të Gia Lait dhe Pleikut. Rreth liqenit është një kopsht i madh me lule. Çdo pranverë, lulet e krizantemës lulëzojnë shkëlqyeshëm, duke mbuluar buzën e pyllit, veçanërisht, lulet e kuqe të orizit në sfondin e ujit blu, duke krijuar bukurinë e butë të liqenit.

Duke qëndruar në breg dhe duke parë në distancë, do të shihni një det të madh blu. Liqeni ndodhet në bjeshkë, kështu që kur qëndroni në breg, era nga liqeni dhe pylli do të krijojë një ndjenjë freskie. Ecja me biçikletë nëpër pyje është mënyra që duhet të bëni për të zbuluar bukurinë misterioze të atyre “syve të Pleikut”, liqeni T’Nung konsiderohet perla e turizmit Pleiku që kushdo që ka qenë në Malësitë Qendrore e njeh. nuk mund të injorohet.

Vullkani Chu Dang Ya

Kur vini në qytetin romantik të Pleiku, nuk mund të mos vizitoni Bien Ho, i cili është relike e tre vullkaneve që shpërthyen miliona vjet më parë. Sidoqoftë, ekziston edhe një vullkan tjetër i famshëm në këtë zonë, Chu Dang Ya në fshatin PloiIagri, fshati Chu Dang Ya, rrethi Chu Pah, rreth 20 km nga Tonle Sap.

Mburrja e bukurisë gjatë gjithë vitit, e cilësuar si një nga destinacionet më të mira në Malësitë Qendrore. Nga mali me re në sezonin e thatë e deri te tapeti i lulediellit të verdhë të egër, çdo muaj ka hijeshinë e tij, duke premtuar një udhëtim që ia vlen të vizitohet.

Chu Dang Ya duket si një tas me kokë poshtë, i vendosur në pyllin madhështor të gjelbër është një nga destinacionet më të bukura në Malësitë Qendrore. Sidomos në muajt e fundit të vitit kur luledielli i egër lulëzon, njollat ​​e verdha të lulediellit të egër lulëzojnë shkëlqyeshëm të përziera me njolla të kuqe të dheut të kuq bazalt, duke u përzier në gjelbërimin e thellë të pemëve si një foto e natyrës.Natyrë e bukur gjigante . Prej këtu, ka skena të panumërta të bukura për të pozuar për të bërë mijëra foto të peizazhit të bukur të Gia Lait, bukurisë së Malësisë Qendrore.

Tempulli Minh Thanh

Nëse keni mundësinë të shkelni në malësitë qendrore madhështore dhe me diell të Vietnamit, nuk duhet të harroni të vizitoni faltoren Minh Thanh të qytetit Pleiku, provinca Gia Lai.

Xem thêm :   10 cách tẩy tế bào chết cho da mụn từ thiên nhiên loại nào tốt nhất?

Ky është një vend shumë i bukur dhe paqësor me shumë statuja, faltore unike Minh Thanh është projektuar me çatinë e tempullit të lakuar drejt qiellit në drejtim të Kinës – Japonisë. E gjithë ajo arkitekturë e ka bërë pamjen e përgjithshme të faltores më të bukur dhe më të shkëlqyer, kur shikon nga një distancë duket si një pallat miniaturë në qytetin malor me mjegull të Pleiku Gia Lai.

Më unike është stupa relike deri në 9 kate, ekuivalente me 72 m, e vendosur në të majtë të sallës kryesore. Stupa me ngjyrat kryesore është shumëngjyrëshe e kuqe dhe e verdhë, duket shumë bie në sy. Kjo është një vepër në krye të veprave më të larta arkitekturore të qytetit Pleiku.

Duke e parë atë nga larg, qiellin blu në retë e bardha, dritën e verdhë të ndritshme të diellit që reflekton, stupa duket si një simbol i budizmit në madhështi dhe nderim. Është falë arkitekturës së çuditshme të stupës që me të vërtetë të bën të biesh dhe sikur të jesh i humbur në një tempull të caktuar të vendit të diellit që lind të Japonisë.

Liqeni i çajit

Rruga që të çon në liqen, liqen dhe male përkon me rrugën e gjerë dhe të shenjtë të qiellit dhe tokës. Duke çuar në hyrjen e kodrës së çajit, do të shihni një shteg të vogël, të dy anët e mbuluar me pisha madhështore halore, sikur ju mirëpresin në detin e liqenit të çajit.

Në verë, peizazhi shumëngjyrësh i pyllit me pisha është edhe më poetik, duke ju bërë të mendoni për fëmijërinë tuaj të dashur, duke shkuar me miqtë në pyll për të marrë pisha të rënë për të luajtur dhe për të dëgjuar zogjtë që cicërijnë në degë.

Ngjyra e gjelbër është e freskët, e pamasë dhe e madhe, ndonjëherë aroma e gjetheve të çajit që ndjekin erën të bën të fluturosh. Të gjitha problemet e jetës nga këtu do të shpërndahen, thjesht duke qëndruar në kodrën e çajit, duke e lëshuar shpirtin tuaj në një hapësirë ​​të freskët dhe paqësore.

Ujëvara Phu Cuong

Pamja e bukur e Malësisë Qendrore nuk ka mungesë të ujëvarave, në listën e ujëvarave më të bukura të Malësisë Qendrore, ujëvara Phu Cuong është një destinacion ideal për t’u vizituar. E vendosur në shkëmbin e lavës së një shpërthimi vullkanik, në Phu Cuong, komuna Dun, rrethi Chu Se, provinca Gia Lai, rreth 45 km në juglindje të qytetit Pleiku. Ujëvara Phu Cuong sjell bukuri magjepsëse, madhështore dhe të egër në 45m.

Admironi përshtypjen e mrekullueshme të ujëvarës në stinën e shirave, zhytuni në bukurinë poetike të ujëvarës, ajo duket si një rrip mëndafshi i butë nëpër pyll në sezonin e thatë në Malësinë Qendrore. Nga lart uji rridhte poshtë me shkumë të bardhë si vesë. Ju mund të ecni rreth liqenit me varkë për të admiruar peizazhin e malit Gia Lai, madje edhe peshk dhe për të marrë pjesë në disa aktivitete interesante ditore të grupeve etnike Ba Na dhe Gia Rai.

Shihni gjithashtu: Kompozitori më i mirë 7 mësime gramatikore, koncize, shkrim pyetjesh dhe ushtrime gramatikore 7

3.3 Dak Lak

E vendosur në jugperëndim të vargmalit malor Truong Son, ka pak vende që posedojnë aq shumë peizazhe të bukura të Malësisë Qendrore sa provinca Dak Lak. Duke ardhur në Dak Lak, ju mund të vizitoni pyjet primare me sisteme të ndryshme ekologjike me specie në Parkun Kombëtar Yok Don, pyjet Nam Ka, Nam Nung, etj. diellin kur qëndroni nga maja e kalimit duke parë poshtë.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết “Điểm Mặt” 10 Địa Điểm Du Lịch Tây Nguyên Nào Đẹp Nhất, Danh Lam, Thắng Cảnh . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By Chaolong TV

Chaolong TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *