Rate this post

Zona turistike Tam Chuc është një zonë tërheqëse turistike shpirtërore dhe Pagoda Tam Chuc, e cila është gjithashtu tempulli më i madh në botë, po përfundon gradualisht. Ky artikull do të ndihmojë budistët dhe turistët nga e gjithë bota të kenë udhëtimin më të arsyeshëm dhe të përshtatshëm për të vizituar Tam Chuc.

Po shikoni: Çmimet më të fundit të biletave të turneut në Tam Chuc Pagoda

UDHËZUES I UDHËTIMIT TAM HAPPY PËR TË RITË (2022)

*

Zona turistike Tam Chuc është një zonë tërheqëse turistike shpirtërore dhe Pagoda Tam Chuc, e cila është gjithashtu tempulli më i madh në botë, po përfundon gradualisht.

Ky artikull do të ndihmojë budistët dhe turistët nga e gjithë bota të kenë udhëtimin më të arsyeshëm dhe të përshtatshëm për të vizituar Tam Chuc.

Harta e zonës turistike Tam Chuc

Udhëtimi i vizitave do të jetë jashtëzakonisht i thjeshtë dhe i lehtë nëse vizitorët kanë një hartë të shënuar qartë për çdo nënndarje me përmbajtje të lehtë për t’u kuptuar.

Aktualisht zona turistike Tam Chuc me 4 nënndarje kryesore janë: Zona e pritjes, zona shpirtërore, zona e eksperiencës, rezervati natyror.

*

1, Zona e pritjes

Zona e pritjes së Tam Chuc KDL fillon pikërisht nga porta e jashtme e Tam Quan me një dizajn të karakterizuar nga arkitektura tradicionale e tempullit.

Në ambientet e pritjes, në çdo udhëtim të vogël, do të jenë gjithmonë shoqëruesit e ekipit të sigurisë, stafi mjekësor dhe konsulentë shumë entuziastë.

Me shkallën e unifikuar të zonës së pritjes, do të ndihmojë edhe vizitorët nga larg që të kuptojnë lehtësisht udhëtimin e tyre të vizitës.

Më poshtë janë imazhet dhe funksionet e destinacioneve në zonën e pritjes, duke i ndihmuar vizitorët të jenë më të sigurt në udhëtimin e tyre:

Tam Quan i huaj (pozicioni nr. 1)

Filozofia e mprehtësisë nuk është një filozofi jashtëzakonisht e thellë e budizmit që u shpreh sapo budistët hynë në portën me tre dyer të faltores.

*

Parking (pozicioni 2)

Pas kalimit nëpër portën me tre drejtime, vizitorët do të shohin menjëherë një sistem tabelash të sistemit të sigurisë shumë të detajuar dhe të lehtë për t’u kuptuar. Mjafton të ndiqni udhëzimet, do të parkoni lehtësisht makinën tuaj në përputhje me rregulloret.

Mjekësi (vendi i 3-të)

Para se të hyjnë në zonën piktoreske, vizitorët do të duhet të bëjnë një deklaratë mjekësore në pikën e deklarimit në zonën e tregut Xuan Tam Chuc. Këtu, departamenti i personelit mjekësor zbaton me rigorozitet 5 mijë masa sepse situata epidemike Covid-19 është ende e ndërlikuar.

Tregu pranveror i Tam Chuc (pozicioni 7)

Tregu Pranveror Tam Chuc është destinacioni i radhës që do të sjellë një ndjenjë nostalgjie me dhuratat vendase si kallëpe tortash, ëmbëlsira orizi, peshk i zier, .. përveç zonës së suvenireve me një shumëllojshmëri artikujsh në ekran që bie në sy. Një e këndshme përvojë për të gjithë mysafirët.

Xem thêm :   Cẩm Nang Xin Visa Du Lịch Hàn Quốc 2022, Chi Tiết Nhất

Qendra e Konventës Vesak (Nr. 4)

Ndërtesa njihet edhe si Shtëpia e Mirëpritjes ose Shtëpia Komunale e Ujit sepse është ndërtuar mbi shtëpinë e ujit ose Vesak. Në të njëjtën kohë në vitin 2019, ky vend është edhe vendi i Ditës së Vesakut të Kombeve të Bashkuara.

Marina e Qendrës Ndërkombëtare të Konventës Vesak (vendndodhja 5a)

Pasi vizitorët të kenë zgjedhur shërbimin më të përshtatshëm në zonën e Qendrës Ndërkombëtare të Konventës Vesak, ju do të udhëzoheni të shkoni në marinë për t’u përgatitur për udhëtimin për të vizituar Liqenin Luc Le – një nga atraksionet turistike më të famshme në botë. liqeni më i bukur i ujërave të ëmbla në Vietnam.

*

Skela Tam Quan Noi (pozicioni 5b)

Pas një lundrimi 30-minutësh në liqenin Luc Nhac, varkëtarët do të ndalojnë në Tam Quan Noi Marina për të ndihmuar vizitorët të përgatiten për udhëtimin për të vizituar zonën shpirtërore të Pagodës Tam Chuc.

Këtu, ju mund të vizitoni lirshëm, të admironi tempullin dhe të adhuroni Budën

*

Stacioni i tramvajit – Ba Sao Pagoda

Një nga vendet që duhet vizituar kur vini në Tam Chuc është Ba Sao Pagoda, një tempull i restauruar dhe zbukuruar në sfondin e tempullit antik “Tam Tinh Tu”.

Vendndodhja e stacionit të tramvajit për në faltoren Ba Sao është pranë restorantit Tam An në pozicionin 6c në hartë.

2 . Zonë shpirtërore

Bazuar në stimujt e dhënë nga natyra dhe vlerat historike dhe biologjike, kompleksi i peizazhit shpirtëror Tam Chuc premton të bëhet një vend i trashëgimisë botërore në të ardhmen e afërt.

Ishulli i Lejlekut (pozicioni 8)

Nuk ka nevojë të shkoni larg, vetëm rreth 5-10 minuta në varkë pasdite, vizitorët mund të shohin mijëra zogj të ulur në mal, duke u zhytur në peizazhin simpatik në ishullin e Lejlekut.

*

Shtëpia komunale e fshatit Tam Chuc (pozicioni 9)

Shtëpia komunale e fshatit Tam Chuc është vendi ku turistët mund të vizitojnë në lundrimin e tyre.

Ky vend dikur adhuronte Dinh Tien Hoang De, Mbretëreshën Dinh Duong Thi Nguyet dhe Linh Lang Bach Ma.

*

Tempulli Mau (pozicioni 10)

Tempulli i Nënës me arkitekturë unike, është vendi për të adhuruar Nënën Lieu Hanh, Nënën e Shenjtë Tam Toa dhe Pesë të Pavdekshmëve.

*

Tam Quan Noi (pozicioni nr. 11)

Kjo është një arkitekturë që shihet shpesh në tempujt tradicionalë vietnamezë.

*

Kopshti i Shtyllave (pozicioni 14)

Nëse keni arritur në portën Tam Quan, do të vazhdoni të shihni kopshtin Pillar Kinh me kolona të mëdha të vendosura në mënyrë shumë dinjitoze.

Kopshti i Shtyllave të Budës është gjithmonë një vend për të mbajtur turistët nga e gjithë bota, sepse në çdo kolonë sutra janë mësimet e Budës për brezat e ardhshëm.

*

Tempulli Quan Am (nr. 15)

Brenda sallës së madhe, ndodhet një statujë bronzi monolitike e Quan Am Bodhisattva, një statujë 100 tonëshe e bërë nga artizanët vietnamezë.

*

Pallati i Papës suprem (pozicioni 16)

Në altar, ekziston një statujë bronzi monolit e Budës Shakyamuni, një statujë 150 tonëshe e bërë nga artizanët vietnamezë.

*

Tam The Palace (pozicioni 17)

Tam The Palace ndodhet në një lartësi prej 45 m mbi nivelin e detit. Ky është projekti më i madh dhe filloi ndërtimi dhe përfundoi fillimisht në faltoren Tam Chuc.

Dhe kur u përurua, këtu u shfaq më qartë pozicioni i faltores Tam Chuc si drejtim mali dhe uji.

*

Pho Minh Cauldron (nr. 18)

Pikërisht në oborrin e Tam The Palace, budistët do të admirojnë kazanin Pho Minh.

Ky kazan u hodh në vitin 2009 bazuar në idenë e kazanit Pho Minh – një nga Katër Armët e Mëdha An Nam të dinastive Ly-Tran.

*

Pema e Shenjtë Bodhi (Nr. 19)

Në oborrin e Tam The Palace aktualisht po rritet një pemë shumë e çmuar, e cila është pema Bodhi e nxjerrë nga “Pema e Madhe Bodhi Auspicious” në Reliktin Mahamegha, kryeqyteti i lashtë i Anuradhapura të Sri Lankës.

Xem thêm :   10 địa điểm du lịch miền nam với top địa điểm ăn chơi hot nhất 2023

Kjo pemë Bodhi konsiderohet pema më e vjetër Bodhi në botë sot dhe konsiderohet një thesar i këtij kombi ishull.

Kisha e Paraardhësve (pozicioni 20)

Kisha stërgjyshore në faltoren Tam Chuc aktualisht i është kushtuar adhurimit të murgjve që erdhën hapur dhe përhapën budizmin në Vietnam.

Shtëpia e Katërve (Nr. 21)

Kjo është kisha e atyre që kanë kontribuar në ndërtimin dhe zbukurimin e kompleksit skenik Tam Chuc.

Pagoda Jade (pozicioni 22)

Arritja në faltoren Ngoc është një nga sfidat për vizitorët me 299 hapa.

Por pasi të kalojnë 299 hapa, kur të shohin poshtë, budistët do të shohin se e gjithë zona shpirtërore e faltores Tam Chuc është si një vend zanash me male, liqene, bimësi dhe vepra unike arkitekturore.

*

Ba Sao Pagoda (pozicioni 23)

Pagoda Ba Sao u ndërtua mijëra vjet më parë nga dinastia Ly. Në kohën e Tran Chua, ajo u ndërtua dhe u restaurua nga njerëzit.

Ky është gjithashtu vendi për të ruajtur gjurmën e Mjeshtrit Zen Nguyen Minh Khong në rrugën e tij të praktikimit dhe gjetjes së bimëve mjekësore për të shpëtuar njerëzimin.

*

Turizmi i faltores Tam Chuc është një vend tërheqës për turistët. Në veçanti, në fillim të vitit, të gjithë vizitorët mblidhen në Tam Chuc Pagoda për të vizituar temjanin dhe për të vizituar peizazhin këtu. Shkruaj
AIR dëshiron të ndajë me të gjithë udhëzuesin më të fundit të udhëtimit të faltores Tam Chuc.

1. Hyrje në zonën turistike Tam Chuc Pagoda

*

Pagoda Tam Chuc ose zona turistike Tam Chuc ndodhet në qytetin Ba Sao, rrethi Kim Bang, provinca Ha Nam. Ky vend është i njohur për të gjithë vizitorët si një vend shpirtëror. Edhe pse tempulli është vënë në funksion vetëm që nga viti 2019, ai gjithmonë tërheq shumë turistë nga e gjithë bota.

Peizazhi në faltoren Tam Chuc është i bukur dhe tërheqës. Ky vend krahasohet me Gjirin Ha Long në tokë me një kombinim harmonik të peizazheve madhështore malore dhe bukurisë së një tempulli të ndërtuar me arkitekturë antike.

Sipas shumë njerëzve, Pagoda Tam Chuc u ndërtua në bashkëpunim me legjendën e “Tien Luc Nhac – Pas That Tinh”. Sipas një legjende të vjetër popullore, afër faltores Tam Chuc, tani ka 7 male me pika të ndritshme si yje. Kjo dritë është e ndritshme ditën dhe natën. Pas kësaj, dikush erdhi në këtë mal me shtatë yje për të dashur të hiqte 7 yje dhe ata ndezën zjarrin shumë herë dhe bënë që 4 yjet të shuheshin, duke lënë 3 yje. Më vonë, faltore “That Tinh” u ndryshua në faltore “Ba Sao” (faltore e lashtë Tam Chuc).

2. Në çfarë ore duhet të shkoni në faltoren Tam Chuc?

*

Shumë turistë pyesin veten se në çfarë ore të shkojnë në faltoren Tam Chuc. Sipas përvojës së Viet
AIR, vizitorët mund të shkojnë në faltoren Tam Chuc në çdo muaj të vitit. Sidoqoftë, koha më e përshtatshme që njerëzit të shkojnë në faltoren Tam Chuc është fillimi i vitit nga janari deri në mars të kalendarit hënor. Në këtë kohë, njerëzit jo vetëm që shkojnë për të vizituar ndonjë gjë, por edhe për të vizituar tempullin për t’u lutur për një vit me fat, shëndet dhe fat.

3. Transporti për në faltoren Tam Chuc

*

Aktualisht, lëvizja për të vizituar faltoren Tam Chuc është gjithashtu shumë e thjeshtë. Vizitorët mund të zgjedhin nga shumë mjete të ndryshme transporti si autobus, tren, aeroplan,…

Nëse turistët udhëtojnë me autobus, ka shumë rrugë autobusi që kalojnë nga Hanoi përmes qytetit të Ba Sao, Kim Bang dhe Ha Nam. Udhëtimi me motoçikletë: Nëse ju pëlqen të udhëtoni, mund të lëvizni me motor, sepse rruga për të arritur këtu është shumë i përshtatshëm. Udhëtimi me aeroplan: Kur udhëtoni për në faltoren Tam Chuc, udhëtimi me aeroplan do të ndalet në aeroportin Noi Bai në Hanoi. Nga aeroporti i Hanoi, udhëtoni me makinë ose taksi me një distancë prej 70 km për të arritur në faltoren Tam Chuc.

Xem thêm :   Cẩm Nang Du Lịch Hoà Bình 2022 Từ A I Hoà Bình Từ A Đến Z, Cẩm Nang Du Lịch Hoà Bình 2022 Từ A

4. Për çfarë duhet të përgatiteni kur udhëtoni në faltoren Tam Chuc?

Nëse udhëtoni në faltoren Tam Chuc gjatë ditës, merrni me vete rroba të lehta. Ju mund të përgatisni disa sende personale si kapele, syze dielli, pak ushqime të lehta, etj. për të siguruar komoditet dhe lehtësi gjatë udhëtimit.

5. Sa kushton të shkosh në faltoren Tam Chuc?

*

Për koston e udhëtimit në faltoren Tam Chuc, të gjithë mund të jenë të sigurt. Nëse vizitorët kanë shkelur në faltoren Tam Chuc, njerëzit kanë 2 zgjedhje të ndryshme si:

Udhëtimi për të vizituar tempullin me varkë: 200k/person/kthesë Vizita e tempullit me tramvaj: 90k/person/kthesë

Kostoja e të ngrënit në Tam Chuc Pagoda është gjithashtu shumë e lehtë. Vizitorët mund të zgjedhin nga një shumëllojshmëri gatimesh si: vermiçeli, pho, bufe, … ose të zgjedhin ushqimet e lehta që shiten shumë si: salsiçe, ëmbëlsira, bukë… çmimi gjithashtu shumë i volitshëm, duke filluar nga 15 mijë – 100 mijë. Prandaj, njerëzit nuk shqetësohen më se sa kushton të shkosh në faltoren Tam Chuc.

6. Çfarë është e bukur për faltoren Tam Chuc?

*

Edhe pse faltorja Tam Chuc në Ha Nam sapo është ndërtuar dhe vënë në funksion, ajo konsiderohet tempulli më i madh në botë. Në të ardhmen, ky tempull do të përfundojë dhe do të ketë sipërfaqen më të madhe në botë.

Tam Chuc Pagoda aktualisht ka një sërë projektesh që janë promovuar për të shfrytëzuar dhe shërbyer turizmin dhe aktivitetet shpirtërore të tempullit si: Tam The Palace, Phap Chu Palace, Quan Am Palace, Tam Quan Gate. Faltore ka një dizajn shumë unik duke përfshirë arkitekturën e: Tam The Palace, Phap Chu Palace, Quan Am Palace, Ngoc Pagoda dhe Kinh Pillar Garden. Në veçanti, brenda Pallatit Quan Am, ka mure të skalitura me gurë vullkanikë, duke krijuar piktura jashtëzakonisht të bukura dhe tërheqëse. Me zgjuarsinë dhe përpikmërinë e mjeshtrave të talentuar, ata kanë krijuar një tablo shumë të veçantë.

Pamja natyrore përballë faltores Tam Chuc është liqeni i madh Tam Chuc dhe deri në 6 malet Luc Son Thuy në sipërfaqen e liqenit lundrues, kështu që krahasohet me këmbanat e qiellit. Jo vetëm kaq, në ato male, ka edhe pika të mëdha të ndritshme që shkëlqejnë gjatë gjithë ditës ose natës.

7. Vini re kur udhëtoni për në faltoren Tam Chuc

*

Për të bërë një turne në faltoren Tam Chuc, të gjithë duhet të kenë parasysh:

Është e nevojshme të planifikoni në mënyrë aktive udhëtimin për të rregulluar një kohë të arsyeshme. Duhet të shmangni shkuarjen në faltoren Tam Chuc gjatë fundjavave ose festave sepse do të ketë shumë njerëz. Kur shkoni në faltoren Tam Chuc, duhet të ruani me kujdes sendet tuaja për të shmangur vjedhjen e xhepave dhe vjedhjet. Kur shkoni në tempull, duhet të vishni rroba elegante më së shumti.

Kështu, artikulli i mësipërm Viet
AIR ka shpërndarë manualin Turne në faltoren Tam Chuc.

Shihni gjithashtu: Ushtrimi anglez 12 Zgjidhja e plotë e vitit 2018, Ushtrimi anglisht 12

Shpresojmë që informacioni i mësipërm do t’i ndihmojë të gjithë të kenë udhëtimin më të mirë në faltoren Tam Chuc, Ba Sao, Kim Bang, Ha Nam.

Informacioni i fluturimit dhe tarifat mund të ndryshojnë. Ju lutemi kontaktoni Viet
AIR ndiqni linjën telefonike 1900.1796 për përditësime të lajmeve dhe këshilla për blerjen biletë avionidhe mos harroni të vizitoni kategorinë turizmin e brendshëm për të mësuar më shumë rreth vendeve të modës në Vietnam.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Du Lịch Tam Chúc 2022 . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By Chaolong TV

Chaolong TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *