Rate this post

Turizmi është një nga temat “hot” për të cilën sot interesohen shumë të rinj. Kështu që Sa pikë merr industria e turizmit? është gjithmonë prioriteti kryesor. Nëse edhe ju jeni të interesuar për këtë çështje, mos nxitoni në përmbajtjen e artikullit që ndajmë më poshtë.

Po shikoni: Sa pikë janë industritë e guidave turistike në 2018?

Pasqyrë e industrisë së turizmit

Përpara se të zhyteni për të zbuluar Sa pikë merr industria e turizmit?ju lutemi bashkohuni me ne mësoni rreth turizmit dhe menaxhimit të udhëtimeve Ju lutem.

Turizmi është një industri e integruar që përfshin shumë industri, departamenti është i specializuar në trajnimin dhe ofrimin e burimeve njerëzore për të punuar në organizata turistike, operatorë turistikë, restorante, hotele….Turizmi është një industri e kënaqshme. Kërkesa për vizitë, relaksim, ngrënie dhe argëtim të vendit dhe turistë ndërkombëtarë.

Sot, studentët që dëshirojnë të studiojnë turizmin kanë shumë mundësi të ndryshme pranimi me kombinime të ndryshme të lëndëve të provimit, duke përfshirë:

Blloku A00: Matematikë – Fizikë – Kimi
Blloku A01: Matematikë – Fizikë – Anglisht
Blloku C00: Letërsi – Histori – Gjeografi
Blloku D01: Matematikë – Letërsi – Anglisht
Blloku D03: Matematikë – Letërsi – Frengjisht
Blloku D09: Matematikë – Anglisht – Histori
Blloku D10: Matematikë – Gjeografi – Anglisht

Industritë në Turizëm

Prandaj, turizmi është një industri me shumë specialitete specifike Sa pikë merr universiteti i turizmit? Kjo varet gjithashtu nga diploma për të cilën po aplikoni. Pra, para se ta zbuloni Sa pikë është industria e turizmit?Le të hedhim një vështrim në drejtimet kryesore në turizëm me ne.

Disa degë kryesore në sektorin e turizmit përfshijnë:

Menaxhimi i hotelit
Menaxhimi i shërbimit të restorantit dhe ushqimit
Menaxhimi i shërbimeve të udhëtimit dhe turizmit
Menaxhimi i udhëtimeve të biznesit
Menaxhimi i përpunimit të ushqimit
Shkenca e përpunimit të ushqimit
Ekonomia e turizmit
Menaxhimi i Udhëtimit
Udhërrëfyes turistik
Komunikimi & Marketingu i sherbimeve turistike
Menaxhimi i marrëdhënieve me publikun…

Siç shihet, turizmi është një industri relativisht e gjerë, duke përfshirë shumë specialitete të vogla. Për të rinjtë që janë të apasionuar pas turizmit, tashmë ka shumë mundësi për të zgjedhur një karrierë që i përshtatet aftësive dhe interesave të tyre.

NDOSHTA JU INTERESOHET:

Pra, sa pikë merr industria e turizmit?

Si një industri kryesore në Vietnam, turizmi është fokusuar në zhvillim. Kjo është edhe arsyeja pse shumë universitete dhe kolegje në të gjithë vendin fokusohen në trajnimin e turizmit.

Në varësi të numrit dhe cilësisë së aplikimeve dhe kuotës së regjistrimit në turizëm në çdo shkollë, Sa pikë merr industria e turizmit? nuk do të ketë ngjashmëri mes shkollave.

Më poshtë dëshirojmë të ndajmë informacionin e standardeve të 6 grupeve të njohura të industrisë në disa shkolla tipike, në mënyrë që të mund të merrni një ide për standardet e industrisë së turizmit.

Sektori i menaxhimit të hoteleve

Universiteti i Shkencave Sociale dhe Humane – Universiteti Kombëtar i Hanoi merr rezultatin standard nga 18 në 26.25 pikë Universiteti i Ekonomisë Kombëtare: 23.15 pikë Universiteti i Gjuhëve të Huaja dhe Informatikës në qytetin Ho Chi Minh: 22.5 pikë (raporti i shkollës) Universiteti i Tregtisë Tregtisë: 21 pikë Dong A University of Danang: 14 pikë Universiteti i Ekonomisë – Universiteti i Danang: 20.25 pikë Universiteti i Financës dhe Marketingut: 20.2 pikë Universiteti i Industrisë Ho Chi Minh City: 19.5 pikë Universiteti i Industrisë Hanoi: 19 pikë Universiteti i qytetit Ho Chi Minh Ekonomi dhe Financë: 18 pikë (transkript) Shkolla e Turizmit – Universiteti Hue: 15.25 pikë Kolegji i Turizmit Hanoi: 10 pikë

Xem thêm :   Bức tranh thiên nhiên phố huyện lúc chiều tàn, just a moment

Kryesor në Administrimin e Shërbimit të Restoranteve dhe Ushqimit

Universiteti i Industrisë Ushqimore të qytetit Ho Chi Minh: 22,4 pikë (transkript i shkollës) Universiteti i Financës dhe Marketingut: 19,3 pikë
Universiteti Industrial i qytetit Ho Chi Minh: 18.75 pikë
Universiteti i Teknologjisë i Ho Chi Minh City: 18 pikë (transkript)Departamenti i Turizmit – Universiteti Hue: 15,25 pikë
Dong A University Da Nang: 14 pikë
Kolegji i Turizmit Hanoi: 12 pikë
Universiteti Hoa Sen: 18 pikë (transkript) Universiteti Nguyen Tat Thanh: 16 pikë
Universiteti i Teknologjisë i Ho Chi Minh City: 16 pikë

Departamenti i Turizmit dhe Menaxhimit të Shërbimit të Udhëtimit

Universiteti i Hanoi: 29.68 pikë
Universiteti i Shkencave Sociale dhe Humane – Universiteti Kombëtar i Vietnamit, Hanoi: 17 – 26.5 pikë
Universiteti i Kulturës Hanoi: 21.75 – 24.75 pikë
Universiteti Ekonomik Kombëtar: 22,75 pikë
Universiteti i Ekonomisë Ho Chi Minh City: 21.6 pikë
Universiteti i Tregtisë: 21 pikë
Universiteti i Ekonomisë – Universiteti i Danang: 20 Dong A University of Danang: 14 pikë
Universiteti i Gjuhëve të Huaja dhe Informatikës në Ho Chi Minh City: 19.75 pikë
Universiteti Can Tho: 19.75 pikë
Universiteti i Financës dhe Marketingut: 19.7 pikë
Universiteti Hoa Sen: 18.5 pikë
Universiteti i Teknologjisë i Ho Chi Minh City: 16 – 18.5 pikë
Universiteti Duy Tan: 13-18 pikë (raport studenti) Kolegji i Kulturës: 15.25 pikë

Pra, nga informacioni i mësipërm, mund të shihet se e njëjta degë, por secila shkollë do të ketë një standard të ndryshëm.

Në Universitetin Dong A – Da Nang, një nga shkollat ​​më prestigjioze në rajonin qendror – Malësitë Qendrore menaxhimi i udhëtimeve dhe shërbimeveNë vitin 2020, shkolla regjistroi 3 drejtime me një rezultat standard prej 14 pikësh. Mund të thuhet se ky nuk është një rezultat shumë i lartë, në përputhje me kapacitetin mësimor të një numri të madh kandidatësh sot.

Shpresojmë që përmbajtja e artikullit tonë të mësipërm ju ka ndihmuar të imagjinoni Sa pikë merr industria e turizmit? në disa universitete dhe kolegje sot. Nëse po planifikoni të aplikoni për t’u pranuar në një nga tre drejtimet në fushën e turizmit të Universitetit Dong A, përpiquni të studioni mirë për t’u bërë student i kësaj shkolle ideale. Ju uroj suksese me provimin tuaj.

Industria e turizmit të shërbimeve po rritet, duke tërhequr një numër të madh studentësh. Duke zgjedhur këtë drejtim, studentët duhet të dinë se sa pikë merr industria e udhërrëfyesve turistikë për të marrë një vendim të arsyeshëm aplikimi.

Sipas faqeve të lajmeve arsimore, sa pikë merr industria e guidave turistike është pyetja e shumë kandidatëve. Gjatë shumë viteve të regjistrimit, standardet për çdo industri dhe shkollë turistike do të jenë të ndryshme. Me zhvillimin e fuqishëm të industrisë së shërbimeve, industria e turizmit do të bëhet zgjedhja e duhur e shumë studentëve.

Tabela e përmbajtjes

1. Sa pikë merr industria e guidave turistike?

1. Sa pikë merr industria e guidave turistike?

Sa pikë merr industria e guidave turistike?

Guida turistike është një profesion që mund të shkojë në shumë vende, të njohë shumë vende, pika piktoreske… jo vetëm brenda por edhe jashtë vendit. Për t’u bërë një guidë turistike, është e nevojshme të keni një mënyrë të shkathët, të keni njohuri për të gjitha fushat, veçanërisht gjeografinë, historinë … që të mund t’ua transmetoni atë pasagjerëve tuaj.

*

Udhërrëfyes turistik për një grup turne

Por së pari, për t’u bërë një udhërrëfyes turistik, studentët duhet të dinë se sa pikë merr industria e guidave turistike. Çdo shkollë do të marrë pikë me një ritëm të ndryshëm, industria e guidave turistike të shkollave merr pikë që variojnë nga 15.5 pikë deri në 27.75 pikë.

Xem thêm :   bài giảng điện tử là gì
STT Emri i shkollës Rezultati sipas bllokut
së pari Universiteti i Kulturës Hanoi C00: 25,5 / D01: 22,5 / D96: 22,5
2 Universiteti i Hapur i Hanoi A00, A01, D01: 21.25
3 Universiteti i Hanoi D01: 33,75 (Anglisht x 2)
4 Universiteti i Shkencave Sociale dhe Humane në Hanoi A00, C00, D01, D78: 27,75
5 Universiteti i Tregtisë A00, A01, D01: 23.25
6 Universiteti Kombëtar i Ekonomisë A00, A01, D01, D07: 23.25
7 Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë në Hanoi A00, A01, A07: 18
8 Universiteti Privat Dong Do A00, A01, C00, D01: 15.5
9 Universiteti Privat Oriental A00, A01, C00, D01: 15.5
dhjetë Universiteti Ha Long A00; A01; D01; D90: 17
11 Fakultetet e turizmit të Universitetit Hue A00, A01, C00, D01: 21.5
i dymbëdhjeti Universiteti Privat Phu Xuan B00, C00, D01, D15: 15.5
13 Universiteti Pedagogjik Da Nang C00, D14, D15: 16,75
14 Universiteti Duy Tan Da Nang C00, C15, D01, D15: 15.5
15 Universiteti Khanh Hoa A01, D01, D14, D15: 16.5
16 Universiteti Nha Trang A00, A01, D01, D97: 19,75
17 Universiteti Phan Thiet A00; A01; C00; D01: 15.5
18 Universiteti Da lat C00, D14: 15.5
19 Universiteti i Ekonomisë i qytetit Ho Chi Minh A00, A01, D01, D90: 25.5
20 Marketingu universitar financiar A00, A01, A16, D01: 23.25
21 Universiteti i Industrisë i Ho Chi Minh City A01, D01: 20.5
22 Universiteti i Kulturës i qytetit Ho Chi Minh C00; D01; D09; D15: 20
23 Universiteti i Shkencave Sociale dhe Shkencave Humane Ho Chi Minh City C00: 27.25
24 Universiteti i Teknologjisë i qytetit Ho Chi Minh A00, A01, C00, C01: 18.5
25 Universiteti i Gjuhëve të Huaja – Informatikë HCMC D01, A01, D15, D14: 20.5
26 Universiteti Ton Duc Thang A01, C00, C01, D01: 23
27 Universiteti Ndërkombëtar i Hong Bang A01, C00, D01, D78: 15.5
28 Universiteti Privat Van Lang A00, A01, D01, D03: 18
29 Universiteti Van Hien A00, C00, D01: 17.25
*

Sa pikë merr industria e guidave turistike?

Sa pikë merr industria e turizmit?

Një industri tjetër që tërheq gjithashtu një numër të madh studentësh është industria e turizmit. Kultura e turizmit, e njohur gjithashtu si studime vietnameze, është një fushë studimi që ndihmon studentët të kenë njohuri të thelluara për Vietnamin.

*

Studentët e diplomuar në Vietnam studiojnë librin vjetor

STT Emri i industrisë Emri i shkollës Blloku i pranimeve Pika
së pari studime vietnameze

Udhërrëfyes i Turit të Diellit

Can Tho universiteti C00, D01, D14, D15 21
2 studime vietnameze Universiteti i Shkencave Sociale dhe Humane C00 23.5
D01 16.5
D02, D03, D04, D05, D06, D79, D80, D81, D82, D83 18
3 studime vietnameze Universiteti Sai Gon C00 19.5
4 Turizëm – turizëm kulturor Universiteti i Kulturës Hanoi C00 22.25
D01, D78 19.25

Sa pikë merr industria e turizmit hotelier?

Turizmi hotelier është gjithashtu zgjedhja e shumë studentëve kur duan të ndjekin një karrierë në turizëm. Studentët në fushën e turizmit dhe hotelierisë praktikohen në hotele përpara se të shkojnë në punë. Këtu janë standardet e 2018 të disa shkollave.

Xem thêm :   Giáo Án Khám Phá Phương Tiện Giao Thông Đường Sắt, Giáo Án Mầm Non Lớp Mầm
STT Emri i industrisë Emri i shkollës Kombinimi i lëndës Pika
së pari Menaxhimi i hotelit Universiteti i Shkencave Sociale dhe Humane C00 26.25
D01 21.5
D02 18
D03 18.75
D04 18
D05, D06 17
D78 20.75
D79, D80, D81, D82, D83 18
2 Menaxhimi i hotelit Universiteti Kombëtar i Ekonomisë A00; A01; D01; D07 23.15
*

Industria e turizmit hotelier

Sa pikë merr specialisti i udhëtimeve në industrinë e turizmit?

Turizmi i udhëtimit është gjithashtu një industri turistike e zgjedhur nga shumë kandidatë. Nëse e dini se sa pikë merr industria e udhërrëfyesve turistikë në departamentin e udhëtimeve, ajo do të përcaktojë pikën e referimit për industritë e tjera. Operatorët turistikë janë guida turistike që u ofrojnë klientëve një paketë të plotë shërbimesh udhëtimi. Standardet e industrisë së turizmit ndryshojnë sipas kombinimit të lëndëve.

STT Emri i industrisë Emri i shkollës Kombinimi i lëndës Pika
së pari Menaxhimi i shërbimeve të udhëtimit dhe turizmit (mësuar në anglisht) Universiteti i Hanoi D01 29.68
2 Menaxhimi i shërbimeve të udhëtimit dhe turizmit Universiteti i Shkencave Sociale dhe Humane C00 26.5
D01 21.75
D02 18
D03 17.75
D04, D83 17
D05, D06, D79, D80, D81, D82 18
3 Menaxhimi i shërbimeve të udhëtimit dhe turizmit Can Tho universiteti A00, A01, C02, D01 19.75
4 Menaxhimi i shërbimeve të udhëtimit dhe turizmit Universiteti i Kulturës Hanoi C00 24.75
D01, D78 21.75
5 Udhëtim, udhëtim, guidë turistike Universiteti i Kulturës Hanoi C00 23.75
D01, D78 20.75
6 Udhëtim, udhëzues udhëtimi ndërkombëtar Universiteti i Kulturës Hanoi D01, D78, D96 19
7 Menaxhimi i shërbimeve të udhëtimit dhe turizmit Universiteti Kombëtar i Ekonomisë A00; A01; D01; D07 22.75
*

Menaxhimi i turizmit dhe shërbimeve të udhëtimit mund të shkojë në shumë vende

2. Sa pikë marrin blloqet C dhe D në industrinë e guidave turistike?

Çdo shkollë do të marrë parasysh pranimet sipas disiplinave të ndryshme në shumë blloqe të ndryshme. Sipas provimit të ri pranues sipas kombinimit të lëndëve. Blloku C, D do të ndahet në C00, D01, D02… Bazuar në tabelat e mësipërme, është sqaruar se sa pikë do të marrë industria e turizmit në bllokun c. Në varësi të secilës shkollë, secila industri specifike do të përcaktojë standardin e datës së udhëtimit. Shumë studentë zgjedhin të japin edhe provimin pranues në industrinë e turizmit në një kombinim të lëndëve të bllokut D. Sa pikë janë marrë në industrinë e turizmit në bllokun D, ​​është gjithashtu një shqetësim i këtyre kandidatëve.

Kur zgjedhin të aplikojnë për të studiuar turizëm, kandidatët duhet t’i kushtojnë vëmendje sa pikë merr industria e turizmit. Më konkretisht, duhet të zbuloni pikët sipas bllokut që studioni, për shembull, sa pikë merr industria e turizmit në bllokun D, ​​sa pikë merr industria e turizmit në bllokun C. Nga atje, studentët kanë zgjedhjen e diplomave dhe shkollave që i përshtaten aftësive të tyre.

Shihni gjithashtu: Leksioni i konvergjencës 4th klasën tjetër ), Emëruesi i konvergjencës Fraksionet

Në këtë pikë është sqaruar çështja se sa pikë merr industria e turizmit. Pavarësisht nëse zgjidhni udhërrëfyesin turistik, menaxhimin e hoteleve ose menaxhimin e turizmit dhe udhëtimit, gjëja e parë që duhet të dini janë standardet e industrisë.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Năm 2018, các ngành hướng dẫn viên du lịch lấy bao nhiêu điểm? . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By Chaolong TV

Chaolong TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *