Rate this post

Përditëso udhëzimet për aplikimin për vizë në SHBA në vitin 2022. Ambasada e SHBA vazhdon të lëshojë viza turistike B-1/B-2, viza biznesi B-1, bashkim familjar, studentë ndërkombëtarë, shërbim publik,… me kushte të caktuara prej të cilave janë:

Një test negativ për Covid-19 i kryer brenda 1 dite para hipjes për të gjithë udhëtarët 2 vjeç e lart. Personat 18 vjeç e lart duhet të kenë mjaftueshëm vaksina dhe një certifikatë prezantimi dhe t’u caktohet një kontroll shëndetësor kur aplikojnë për vizë. Për shkak të vëllimit të madh të aplikimeve për viza turistike amerikane, orari i intervistave tashmë është i plotë deri në shkurt të vitit të ardhshëm. Aplikanti konsideron rregullimin e kohës për planet e udhëtimit në SHBA.

Suksesi i aplikimit për një vizë amerikane varet nga shumë faktorë, duke përfshirë disa shënime të rëndësishme që duhet të dini:

Nëse nuk keni udhëtuar kurrë askund në botë, qoftë edhe në disa vende të rajonit, me një pasaportë bosh ose një vizë të sapo lëshuar të një vendi të caktuar, mundësia e refuzimit të vizës nga ju mund të arrijë deri në 92%.Për oficerët konsullorë amerikanë , ata ju konsiderojnë gjithmonë si një emigrant potencial në SHBA (ku standardi i jetesës është i lartë) dhe synojnë të banojnë ilegalisht. E drejta Edhe nëse profili juaj personal, duke vërtetuar se financat tuaja janë shumë të mira, ju jeni 100% i sigurt për të kaluar, ndonjëherë Situata mund të përmbyset, përvojat e shumta të atyre që kanë marrë pjesë në intervistë tregojnë se, kur u përballa me oficerin konsullor, pak ankth bëri që përgjigja të ishte e paqartë dhe çështja të refuzohej. Pra, përgatituni mendërisht.

Po shikoni: Çfarë ju nevojitet për t’u përgatitur për një vizë turistike në SHBA në vitin 2022? Udhëzues për të aplikuar për vizë në SHBA

Dalloni shpejt llojet e vizave për në SHBA:

Aktualisht, vizat për në SHBA përfshijnë 2 lloje kryesore më poshtë:

Viza joemigrueseViza jo imigruese: Afatshkurtër
Vizë për qëndrim të përhershëm afatgjatëViza imigrimi: afatgjatë

Në këtë artikull, VISANGON do t’ju prezantojë dhe ju udhëzojë për të aplikuar për llojin më të njohur të vizave në SHBA sot: B1, B2.

Viza amerikane B1, B2

Kur aplikoni për një vizë amerikane, zakonisht do të ketë si më poshtë: Viza amerikane e tipit B – 1 ose B – 2, B1 ose B2, ndonjëherë ju do të shihni vizën amerikane të tipit B1 / B2. Pra, cili është fundi?

Llojet e vizave amerikane B1, B2 janë vetëm i njëjti lloj vize joemigruese, qëndrimi afatshkurtër, të lëshuar për turizëm / vizitë të afërmve / qëllime biznesi afatshkurtra.

Viza B1 është një lloj vize që u jepet personave që dëshirojnë të vijnë në SHBA për të punuar, kryer aktivitete biznesi, transaksione, takime, pjesëmarrje, seminare,.. Zakonisht, për këtë lloj vize do të jepet shumë herë, maksimumi Kohëzgjatja është 1 vit Viza B2 është një lloj vize që u jepet atyre që hyjnë në SHBA me qëllim turizmi, vizitë të afërmve, trajtim mjekësor, shkëmbim komuniteti etj. Kohëzgjatja për këtë lloj vize Kjo është një vit, por aktualisht kohëzgjatja e qëndrimit në SHBA nuk vendoset nga oficeri konsullor në Vietnam, por nga doganieri që kryen procedurat e imigracionit.

Xem thêm :   Danh Sách 7 Kỳ Quan Thiên Nhiên Thế Giới, 7 Kỳ Quan Thiên Nhiên Mới Của Thế Giới

Dhe kur lëshoni një vizë amerikane, Ambasada do të lëshojë një kombinim, vizat B1 dhe B2 kombinohen dhe lëshohen si një vizë:B-1/B-2

Cilat janë kushtet për dhënien e vizës B1, B2?

Për t’u miratuar për një vizë B1, B2, aplikimi juaj duhet të provojë sa vijon:

Qëllimi për të shkuar në Amerikë: Duhet të ketë dokumente origjinale që vërtetojnë lidhjen familjare, për shembull: certifikatën e lindjes, regjistrimin e familjes, certifikatën e martesës… këto kopje duhet t’i paraqiten intervistuesit pa pasur nevojë të përkthehen në anglisht ose zyrtare, certifikatë përkthimi.Orari në SHBA:Duhet të ketë një orar udhëtimi dhe biznesi të detajuar dhe të qartë, listën e plotë të vendeve për të shkuar, personin e kontaktit, numrin e telefonit …Forca financiare: Duhet të vërtetoni se keni fondet për të mbuluar të gjitha shpenzimet për udhëtimin tuaj në SHBA dhe për qëndrimin tuaj brenda territorit.Kufizim:marrëdhëniet familjare në Vietnam/profesionale/profesionale/sociale.I përkushtuar për t’u kthyer: tregoni gjithmonë se do të ktheheni në Vietnam pas skadimit të vizës, jeni gjithmonë krenarë dhe dëshmoni dashurinë tuaj familjare, punën e mirë, të ardhurat e larta dhe jetën komode në Vietnam.

Informacion në lidhje me aplikimet për viza amerikane.

Plotësimi i formularit DS-160 kërkohet për të gjithë aplikantët për vizë në SHBA, përfshirë fëmijët. Të gjitha informacionet që deklaroni në këtë aplikacion do të miratohen dhe verifikohen nga konsullata, ndaj duhet ta deklaroni me saktësi dhe ndershmëri.Çdo informacion i pandershëm në dosje kur zbulohet se Ambasada e SHBA-së do t’ju duhet menjëherë të përcaktoni nëse vendi ku do të intervistoni është Hanoi ose Ho Chi Minh City, nga i cili për të zgjedhur vendin për të dorëzuar aplikacionin DS-160 është Hanoi ose Ho Chi Minh City dhe caktoni një takim për një intervistë. Përdorni anglisht , mos përdorni vietnameze kur duke deklaruar DS-160, me përjashtim të seksionit që kërkon të shënohet emri vietnamez. Shtypni gjithmonë butonin Ruaj për të ruajtur informacionin e deklaruar më parë.Gjatë procesit të aplikimitDS-160,Sistemi do të dalë automatikisht kur të ndaloni së plotësuari formularin për 20 minuta ose më shumë. Pra, për të mos humbur informacionin e deklaruar më parë dhe për të vazhduar me hapat e papërfunduar, mos harroni të ruani numrinID e aplikacionit + Pyetje sekrete + Përgjigje sekreteLëreni sistemin të rishkarkojë aplikacionin për ju. Përgatitni një skedar imazhi me kartë të butë në jpeg, format jpg, madhësia 5×5 cm, sfond i bardhë, fytyrë e drejtë, flokë të gjatë duhet të ekspozohen, pa syze, pa photoshop, të mprehtë të qartë.

Procesi i aplikimit për vizë në SHBA

Ekziston një dallim midis llojeve të dokumenteve që duhet të përgatiten në aplikim për t’iu përshtatur qëllimit të aplikimit tuaj për vizë në Shtetet e Bashkuara. Sidoqoftë, procesi duhet të kalojë nëpër hapat e mëposhtëm:

Hapi 1. Plotësoni formularin e aplikimit për vizë amerikane DS-160

Për të filluar, mund të përdorni formularin e deklaratës DS-160 duke ndjekur lidhjen e mëposhtme: Të gjitha informacionet që duhet të plotësohen në aplikacion janë në anglisht dhe janë informacion bazë, kështu që është mjaft e lehtë për ju të manipuloni.

Për udhëzime të hollësishme mbi plotësimin e formularit të aplikimit DS 160, shihni këtu.

Hapi 2. Plotësoni informacionin në seksionin “Nënshkruani dhe dorëzoni”.

Pasi të keni plotësuar të gjithë informacionin në deklaratën DS 160 si më sipër, vazhdoni me firmosjen dhe konfirmimin e dorëzimit të deklaratës DS 160. Mënyra për ta bërë këtë është si më poshtë.

Përgatitës i Aplikacioneve.A ju ka ndihmuar dikush në plotësimin e këtij aplikacioni?(A mund t’ju ndihmojë dikush të plotësoni këtë formular?): zgjidhniponëse plotësoheni nga një agjenci udhëtimi. ZgjidhniNrnëse raportoni vetë.E-Nënshkrimi.Futni numrin tuaj të pasaportës/dokumentit të udhëtimit:shkruani numrin tuaj të pasaportës.Futni kodin siç tregohet:futni kodin capcha. Shtypni butoninNënshkruani dhe dorëzoni aplikacionin: për të nënshkruar dhe dorëzuar në mënyrë dixhitale DS-160.

*
*

Pasi klikoni“Nënshkruani dhe dorëzoni aplikacionin”,shfaqet një mesazh konfirmimi: “Ju keni nënshkruar dhe dorëzuar me sukses aplikacionin tuaj. Ju nuk mund të bëni asnjë ndryshim në aplikacionin tuaj në këtë pikë. Ju lutemi klikoni ‘Tjetër: Konfirmimi’ për të përfunduar procesin e aplikimit”.

Xem thêm :   12 Bài Văn Tả Cảnh Đẹp Ở Địa Phương Em Lớp 5, 6❤️️15 Bài Hay Nhất

Shënim:Pasi të klikoni “Nënshkruani dhe dorëzoni aplikacionin”, nuk mund të bëni asnjë ndryshim në kthimin tuaj të DS-160. Nëse vërtet duhet të ndryshoni informacionin, duhet të deklaroni përsëri një Aplikim të ri. Kështu që duhet të siguroheni përpara se të bëni Submit.

Ju shtypni butonin“Tjetër: Konfirmimi”për të parë dhe printuar konfirmimin tuaj DS-160.

Hapi 3. Konfirmimi DS-160.

Në këtë seksion do të tregohetKonfirmimi DS-160tuajat dhe përfshin 3 opsione të tjera.Konfirmimi i printimit: Printojeni për ta sjellë me vete kur merrni pjesë në intervistë.Aplikimi i printimit: printoni kopjen DS-160Konfirmimi me email:dërgoni DS-160 në emailin tuaj dhe më pas mund ta printoni DS-160 nga ky email.

Kujdes:

Printoni konfirmimin DS-160 në madhësinë A4. Printoni një në formë pdf për ruajtje të mëvonshme ose dërgojeni me email për ta printuar kur të nevojitet.

Udhëtimi në SHBA është gjithmonë dëshira dhe dëshira e shumë njerëzve. Po planifikoni një udhëtim në SHBA vitin e ardhshëm. Nuk dini çfarë të përgatisni. Prandaj, artikulli i mëposhtëm do t’ju ofrojë gjërat që duhet të përgatitni gjatë aplikimit Viza turistike amerikane 2022. Ju lutemi referojuni sa vijon.

Dosja për të aplikuar për vizë turistike amerikane 2022

Viza e vizitorit B-2 është një vizë për njerëzit që vijnë në Shtetet e Bashkuara përkohësisht për biznes (B-1) ose për turizëm ose trajtim mjekësor (B-2). Viza B-1 ka për qëllim trajtimin e çështjeve të punës. Ose merrni pjesë në një konferencë/konferencë shkencore, arsimore, profesionale ose biznesi. Viza B-2 është për qëllime rekreative. Kjo përfshin udhëtimin, vizitën e miqve ose të afërmve dhe marrjen e trajtimit mjekësor. Dhe aktivitete që kanë karakter miqësie, shoqërore apo shërbimi. Zakonisht, vizat B-1 dhe B-2 kombinohen dhe lëshohen si një vizë: B-1/B-2.

*

Çfarë duhet përgatitur për vizën turistike të SHBA 2022?

Përgatitja e dokumenteve për vizën turistike të SHBA 2022 është një faktor jashtëzakonisht i rëndësishëm. Duhet të siguroheni që aplikacioni që keni përgatitur duhet të përmbajë të gjitha dokumentet e kërkuara. Sepse nëse mungon vetëm një lloj dokumenti, kjo do të sjellë vështirësi në marrjen e vizës. Prandaj, ajo që duhet të bëni është të përgatisni plotësisht dokumentet e renditura më poshtë:

Profili personal përfshin:Pasaportë e vlefshme (e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e nisjes nga SHBA dhe duhet të ketë të paktën 1 faqe bosh) Pasaportë e vjetër (nëse ka).1 foto me sfond të bardhë 5×5 cm e realizuar brenda 6 muajve të fundit.Profili i punës përfshin:Për zyrtarët dhe punonjësit është e nevojshme përgatitja e një kontrate pune / Vendimi i rekrutimit / Vendimi për emërim / Vendimi për rritjen e pagës etj. aplikimi për leje për të udhëtuar në SHBA, lista e pagave në 3 muajt e fundit Pronarët e bizneseve duhet të kenë një certifikatë regjistrimi biznesi , faturat tatimore për 3 muajt e fundit (nëse ka). Për studentët, studentët duhet të ofrojnë të dhënat akademike, transkriptat dhe diplomat më të fundit. Për pensionistët kërkohet një libër pensioni dhe faturë pensioni.

*

Secili subjekt do të përgatisë dokumentet e vetaTë dhënat e udhëtimit përfshijnë:Formulari i aplikimit për vizë DS-160. Faturë për pagesën e tarifës së vizës. Konfirmimi i intervistës. Orari i turneut në Amerikë.Dokumentet financiare përfshijnë:Libreza e kursimeve.Letra mbi pronësinë e pasurive me vlerë si shtëpi, makina etj.

Xem thêm :   Kinh Nghiệm Du Lịch Thổ Nhĩ Kỳ 2022 Từ Hà Nội, Tour Thổ Nhĩ Kỳ

Qeveria amerikane është mjaft e rreptë në çështjet financiare. Ju duhet të provoni aftësinë tuaj financiare për të paguar shpenzimet e udhëtimit. Të tilla si biletat e avionit, dhomat e hotelit, rastet, etj. Prandaj, sa më i fortë të jetë pozicioni financiar, aq më e lartë është mundësia për të marrë një vizë turistike amerikane në 2022.

*

Dëshmia financiare është një faktor shumë i rëndësishëm

Hapat për të aplikuar për një vizë turistike amerikane 2022

Regjistrohuni online dhe paguani tarifën e vizës turistike në SHBA

Plotësoni formularin e deklaratës DS-160 në internet. Ky është një formular aplikimi për vizë për ata që nuk banojnë në SHBA, si p.sh. udhëtojnë, vizitojnë të afërmit, etj. Ju vizitoni faqen e Konsullatës Amerikane për të plotësuar informacionin e kërkuar në formularin e aplikimit. Dhe mbani mend ID-në tuaj të Aplikimit kur të përfundoni.

Pasi të plotësoni të gjithë informacionin, do të merrni një email nga sistemi që kërkon të paguani tarifën e aplikimit për vizë në disa banka të caktuara. Kostoja e aplikimit për vizë turistike, qoftë e kaluar apo jo, është e pakthyeshme.

Lini një takim për një intervistë në Konsullatë

Pas përfundimit të pagesës së tarifave dhe marrjes së konfirmimit nga banka. Ju vazhdoni të vizitoni: për t’u regjistruar për një llogari.

Tjetra është të identifikoheni dhe të zgjidhni një datë dhe orë të përshtatshme për intervistë me Ambasadën. Duhet të keni konsideratë dhe siguri për kohën e intervistës. Shmangni ndryshimin ose anulimin e takimeve. Sepse nëse ndryshoni më shumë se 2 herë kohën e takimit, duhet të prisni 90 ditë para se të mund të bëni një takim tjetër.

Pasi të kenë përfunduar procedurat, sistemi do t’ju dërgojë një email për të konfirmuar takimin tuaj. Në të njëjtën kohë, kërkohet që të dërgoni kërkesën tuaj për vizë turistike amerikane 2022 në Ambasadë përmes një zyre postare të caktuar.

*

Pasi të keni përfunduar aplikimin tuaj, do t’ju duhet të planifikoni një intervistëIntervistë për vizën turistike të SHBA 2022

Intervista është një nga hapat e rëndësishëm për të vendosur nëse do të merrni një vizë. Pra, mbërrini 20 minuta përpara takimit tuaj dhe do t’ju duhet të sillni dokumentet e mëposhtme për të hyrë brenda:

Pasaporta origjinale e vlefshme për të paktën 06 muaj përpara datës së synuar të udhëtimit në SHBA.Konfirmimi i aplikimit për vizë (DS-160).01 foto 5x5cm e kartës suaj e marrë në 6 muajt e fundit. Faturë për pagesën e tarifave vizë.

Një gjë që duhet theksuar është se telefonat, çantat dhe çantat e shpinës nuk do të sillen. Kur të vijë radha juaj, do të drejtoheni se në cilin sportel do të intervistoheni.

Shihni gjithashtu: Pikturimi i peizazhit natyror të klasës 7 më të fundit 2023, klasa e pikturës 7 tema peizazhi

Shpresojmë, informacioni i mësipërm do t’ju ndihmojë të jeni më të sigurt në procesin e përgatitjes së aplikimit tuaj për një vizë turistike në SHBA në vitin 2022. Përveç kësaj, nëse keni nevojë për këshilla dhe mbështetje, ju lutemi kontaktoni menjëherë Global Visa.

Përfaqësues në Vietnam: GLOBAL VISA

Zyra: 21K Nguyen Van Troi, Ward 11, Phu Nhuan District, HCMC

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Xin visa du lịch mỹ 2022 cần chuẩn bị những gì? hướng dẫn xin visa đi mỹ . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By Chaolong TV

Chaolong TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *