Rate this post

1. Aktiviteti 1: E qëndrueshme, emocionuese

– Ajo dhe fëmija kënduan këngën “Fruta”.

Flisni për përmbajtjen e këngës:

– Çfarë kënge keni kënduar ju dhe fëmijët tuaj?

Çfarë fruti përmendet në këngë?

– Përveç atyre frutave, çfarë fruta të tjera dini?

– Ka shumë lloje frutash, çdo frut ka karakteristikat e veta. Sot, ju dhe fëmijët tuaj do të zbuloni së bashku për frutat që na rrethojnë.

2. Aktiviteti 2: Zbuloni disa fruta

– Ajo do ta ndajë klasën e saj në 3 grupe:

+ Skuadra e mollës së kuqe

+ Ekipi i mollës së artë

+ Ekipi i mollës së gjelbër

– Ju ftoj të gjithëve që të shkoni butësisht në ekipin tuaj.

– Çdo ekip do të zbulojë 1 shportë dhuratash.

– Ju lutemi prekni, nuhasni dhe vëzhgoni çdo frut për ta zbuluar.

– Jepuni fëmijëve 2-3 minuta për të eksploruar frutat.

*Zbuloni portokallet

– Ekipet vëzhgojnë se çfarë lloj frutash ka në shportën e dhuratave?

– Dhe çfarë frutash keni në ekran?

– Cilat janë karakteristikat e portokalleve?

– Cilin ekip të mollës së kuqe do të ftonit?

– Ftoni komente të tjera për të shtuar.

– Jepini portokall dhe pyetini se çfarë shije ka portokalli.

=> Ajo përmblodhi: Portokallet janë të rrumbullakëta, kanë lëkurë të ashpër, janë jeshile dhe portokalli. Portokallet janë të thartë dhe kanë një shije të ëmbël. Ngrënia e portokalleve ka shumë vitamina që ndihmojnë trupin të qëndrojë i shëndetshëm.

*Zbuloni bananet

– Herën e fundit mësuam karakteristikat e portokalleve.

– Përveç portokallit, çfarë tjetër ka në shportë?

– Çfarë frutash keni?

– Pra, cilat janë karakteristikat e bananeve?

– Ajo ftoi ekipin e mollës së gjelbër.

– Ftoni grupe të tjera për të shtuar.

– Ftojini fëmijët të hanë banane dhe të shprehin ndjenjat e tyre.

– Çfarë bashkojnë shumë banane?

(Shihni fotot e bananeve në kompjuter)

=> Ajo përmbledh: Bananet e papjekura janë jeshile, kanë shije të mprehtë, bananet e pjekura janë të verdha, të ëmbla. Ka një formë të gjatë të lakuar, lëkurë të lëmuar bananeje, shumë fruta janë të renditura në 1 tufë, tufat janë të renditura në 1 dhomë. Siguron organizmin me shumë vitamina.

*Zbuloni mangon

– Përveç portokalleve dhe bananeve, çfarë tjetër u jepni fëmijëve tuaj?

– Çfarë karakteristikash shihni te mango?

– Ftoni grupe të tjera për të shtuar.

– Çfarë shije ka mango?

– Ftojini fëmijët të hanë mango dhe të shprehin ndjenjat e tyre.

=> Ajo përmblodhi: Mangot e papjekura kanë ngjyrë të gjelbër dhe shije të thartë. Kur piqet, është e verdhë, e ëmbël, ka një formë të gjatë të rrumbullakët, lëkurë të lëmuar, jep shumë vitamina.

– Krahaso: Portokalli-banane, portokalli-mango.

– Kohët e fundit, fëmijët zbuluan për portokall, mango dhe banane. Krahasoni ngjashmëritë dhe ndryshimet midis portokalleve dhe bananeve.

Çfarë kanë të përbashkët portokallet dhe bananet?

– Sa ndryshe?

Ajo përfundoi:

– E njëjta gjë: Të dyja janë fruta për t’u ngrënë, ofrojnë shumë vitamina.

– Të ndryshme:

+ Portokallet kanë lëkurë të ashpër, formë të rrumbullakët.

Bananet kanë lëkurë të lëmuar, formë të lakuar të gjatë.

– Krahasoni dhe krahasoni portokallet dhe mangon me ngjashmëri dhe dallime.

Çfarë kanë të përbashkët portokallet dhe mangot?

– Sa ndryshe?

Ajo përfundoi:

– E njëjta gjë: Të dyja janë fruta për t’u ngrënë, kanë shumë vitamina. Të dyja kanë një shije të ëmbël dhe të thartë.

– Të ndryshme:

+ Portokallet kanë lëkurë të ashpër, formë të rrumbullakët.

+ Mango ka një formë të lëmuar, të rrumbullakët.

– Zgjerimi: Përveç 3 llojeve të frutave që sapo kemi zbuluar, rreth nesh ka shumë lloje frutash.

– Ajo kombinoi që fëmijët të shihnin imazhe në ekran.

Xem thêm :   Những Danh Lam Thắng Cảnh Ở Việt Nam Theo Hành Trình Từ Bắc Vào Nam

– GD: Në natyrë ka shumë fruta të shijshme dhe ushqyese, të cilat të gjitha na sigurojnë shumë vitamina esenciale për trupin, duke e bërë lëkurën më të bukur dhe më të shëndetshme, ndaj duhet t’i mbrojmë dhe kujdesemi për këto pemë frutore dhe kur të mbarojnë së ngrëni. fruta, ata duhet të dinë të heqin lëvoren në vendin e duhur për të mbrojtur mjedisin e gjelbër – të pastër – të bukur!

3. Veprimtaria 3: Lojë përforcuese.

Loja 1: Çfarë frutash zhduket.

– Si të luani: Ekipet shikojnë në ekran dhe thonë se cili frut është zhdukur.

Fëmijët marrin pjesë në lojë 2-3 herë.

– Ajo inkurajon dhe inkurajon fëmijët në kohën e duhur.

Loja 2: Cili ekip është më i shpejtë?

– Ajo përmendi mënyrën e lojës, rregullat e lojës

+ Si të luani:Ajo e ndau klasën e saj në 3 ekipe. Detyra e 3 skuadrave do të duhet të kërcejë nëpër 3 kuti të rrumbullakëta, për të marrë frutin me kërkesën e saj për ekipin e saj:

– Mollë e kuqe ekipore: Zgjidhni fruta me lëkurë të ashpër, formë të rrumbullakët.

– Ekipi i mollës jeshile: Zgjidhni fruta me lëkurë të lëmuar dhe me lakim të gjatë.

– Ekipi i mollës së verdhë: Zgjidhni fruta me lëkurë të lëmuar dhe të rrumbullakosura gjatë.

– Koha e lojës është një pjesë muzikore. Kur luhet muzika, anëtarët e ekipeve do të luajnë me radhë. Në fund të këngës, ekipi që merr rezultatin e duhur sipas nevojës dhe merr më shumë, skuadra do të fitojë.

+ Rregullat e lojës: Sa herë që luani, mund të merrni vetëm 1 frut. Më pas vendoseni në koshin e ekipit tuaj dhe vraponi sa më shpejt që të mundeni për të përkëdhelur shpatullën dhe shkoni në fund të rreshtit, pastaj lojtari tjetër mund të ngjitet lart.

– Ajo luan një model që fëmijët të luajnë.

– Fëmijët marrin pjesë në lojë.

– Ajo kontrollon rezultatet, inkurajon dhe inkurajon fëmijët.

4. Veprimtaria 4: Përfundo

– Sot shoh që fëmijët po mësojnë shumë mirë dhe janë të bindur, i lavdëroj të gjithë.

– Këndoni “I dua pemët e gjelbra” dilni.

fund

– Fëmijët këndojnë.

– Rezultati.

– Fëmijët përgjigjen: Fruti yll, vezë, fishekzjarre, dheu…

– Portokalle, banane…

– Fëmijët dëgjojnë.

– Fëmijët kthehen në foletë e tyre

Fëmijët eksplorojnë.

– Fëmijët tregojnë: Mango, banane, portokall.

– Portokallet

– Fëmijët e grupit përgjigjen me radhë: Portokalli ka formë të rrumbullakët, lëkurë me gunga, ngjyrë portokalli, ngjyrë jeshile…

– përgjigjen fëmijët.

– Fëmijët mbaruan së ngrëni portokall dhe shprehën ndjenjat e tyre të ëmbël dhe të thartë.

Fëmijët dëgjojnë me vëmendje.

– Banane, mango.

– Banane.

– Fëmijët në ekip përgjigjen me radhë. Bananet kanë një formë të gjatë të lakuar, lëkurë të lëmuar të verdhë, jeshile (të papjekur).

– Fëmijët e dinë emrin dhe karakteristikat e portokallit. Njihni pjatat dhe pijet nga portokallet. Fëmijët janë të shkathët dhe të aftë kur bëjnë lëng portokalli.

2. Aftësitë.

– Trajnoni aftësitë e fëmijëve për vëzhgim dhe kujtesë të qëllimshme.

– Mprehni shkathtësinë për duart.

3. Gjuha.

– Fëmijët mund të thonë emrat e portokalleve dhe të disa frutave, të themi karakteristikat e portokalleve.

– Zhvillimi i gjuhës dhe pasurimi i fjalorit për fëmijët.

4. Arsimi.

– Fëmijët dinë të mbjellin pemë, të kujdesen për pemët, të mos presin gjethe, të thyejnë degë apo të mbledhin fruta. Portokallet kanë shumë vitaminë C, ndaj hani dhe pini të gjithë për të pasur një trup të shëndetshëm. Kur hani, lani duart, lani frutat, qëroni, hiqni farat, pasi të keni ngrënë, lëvozhgat hidhini në plehra.

Xem thêm :   Khám phá công viên landmark 81

II. PËRGATITNI.

1. Gjërat e saj.

– Portokall të vërtetë për t’i eksploruar fëmijët.

– Muzika e këngës “Fruta”.

2. Enë për fëmijë.

Shihni më shumë: Shqyrtim i detajuar i 16 destinacioneve turistike më tërheqëse të Phu Quoc

– Gotë, sheqer, portokall, ujë të ftohtë të mjaftueshëm që fëmijët të përziejnë lëngun e portokallit.

*

4 faqe | Share: haiyen55 | Shikime: 1258 | Shkarkime: 0Shkarko
Ju jeni duke parë përmbajtjen e dokumentit Plani mësimor i kopshtit për klasën e gjetheve – Tema: Bota e bimëve – Tema: Disa fruta – Tema: Zbulimi i portokallevepër të shkarkuar dokumentin në kompjuterin tuaj klikoni në butonin SHKARKO më sipër

PROJEKT PROJEKTI I PROVIMIT TË MËSUESVE TË NIVELIT SHKOLLOR: BOTA E BIMËVE TEMA: DISA LLOJE TË ZHVILLIMIT FUSHA: VEPRIMTARI VETËDIJSJA: MJEDISI MJEDISOR: – KOHA E TRAJTIMIT: – NJOFTIM: 25 MINUTA. KËRKESA PËR QËLLIM.1. Njohuri.- Fëmijët njohin emrin dhe karakteristikat e portokallit. Njihni pjatat dhe pijet nga portokallet. Fëmijët janë të shkathët dhe të aftë kur bëjnë lëng portokalli .2. Aftësitë.- Trajnoni aftësitë e fëmijëve për të vëzhguar, kujtesën e qëllimshme.- Ushtroni zgjuarsi dhe shkathtësi për duart.3. Gjuha.- Fëmijët mund të thonë emrat e portokalleve dhe të disa frutave dhe të thonë karakteristikat e portokallit. – Zhvillimi i gjuhës dhe pasurimi i fjalorit të fëmijëve.4. Edukimi.- Fëmijët dinë të mbjellin pemë, të kujdesen për pemët, të mos presin gjethe, të thyejnë degë, të mbledhin fruta. Portokallet kanë shumë vitaminë C, ndaj hani dhe pini të gjithë për të pasur një trup të shëndetshëm. Kur hani, duhet të lani duart, të lani frutat, t’i qëroni, të hiqni farat dhe më pas t’i hidhni lëvozhgat në plehra pasi të keni ngrënë. PËRGATITJA.1. Furnizimet e saj.- Portokalle të vërteta për t’i zbuluar fëmijët.- Muzika e këngës “Frutat” .2. Enë për fëmijë.- Gota, sheqer, portokall, ujë të ftohtë mjaftueshëm që fëmijët të përziejnë lëngun e portokallit.III. VAZHDO.Aktiviteti i saj
Veprimtaritë e fëmijëve.1. Aktiviteti 1: Fëmijët këndojnë. – Ajo dhe fëmijët kënduan “Frutat” – Çfarë kënge kënduat ju dhe fëmijët?- Çfarë lloj fruti përmendet në këngë?- Përveç frutave yje, çfarë frutash dini? – Fëmijët kanë qenë a keni ngrënë? këto fruta? – A është fruti i shijshëm? – Kur ha fruta, çfarë duhet të bëjë peshku? – Nëse dëshiron të kesh shumë lloje pemësh frutore, çfarë duhet të bësh?* Ajo mbylli dhe i edukoi fëmijët: Ashtu është, pra. ne duhet të hamë fruta shpesh, kur hamë kujtojmë të lajmë duart, të lajmë frutat para se të hamë. Kur hani ndonjë frut, duhet të hiqni farat dhe të qëroni frutat e qëruara, apo jo?…2. Aktiviteti 2: Fëmijët eksplorojnë. + Eksploroni portokallin. Ajo hapi ekranin për të parë se çfarë imazhi u shfaq në ekran?- Ajo pyeti se çfarë imazhi u shfaq në ekran?
Ajo i la fëmijët të eksplorojnë kutinë e dhuratave.- Pyete fëmijën se çfarë ka në kutinë e dhuratave? – A e dini pse shoqja kukull na dërgoi një kuti dhuratë dhe një foto të një portokalli sot? – Ajo donte të gjithë klasën. Le të eksplorojmë portokallia me të. Kështu që tani, ju dhe fëmijët tuaj do ta eksploroni këtë portokall së bashku. Portokallet si kjo, fermerët kanë punuar shumë, duke kaluar nëpër shumë faza që janë punimi i tokës, mbjellja e pemëve, kujdesi për pemët, pastaj lulëzimi i pemëve dhe jep fryte, nga portokallet e vegjel pas nje kohe te gjate.Portokallia e re eshte po aq e madhe sa ajo qe po shikoni ju dhe femijet. – Për të ditur më shumë për portokallet, ajo e ndau klasën në 3 ekipe që fëmijët të vëzhgonin karakteristikat e portokallit. Çdo ekip përgatit një shportë me portokall jeshil (portokall të papërpunuar, portokall të qëruar, gjysmë portokall)- Në 1 minutë, ekipet duhet të mësojnë dhe të shqyrtojnë karakteristikat e portokalleve të ekipit të tyre. – Vëzhgimi i mësuesit e shtyn fëmijën të bëjë pyetje për të zbuluar portokallin.- Më pas përfaqësuesit e ekipeve do të flasin për karakteristikat e portokallisë.- Cilat janë karakteristikat e portokallisë?- Çfarë ngjyre ka portokallia?- Çfarë është lëvozhga e portokallit? – Çfarë ka brenda lëvozhga e portokallit? – Çfarë ngjyre ka tuli dhe lëvozhga e portokallit? – Çfarë ka në lëvozhgën e portokallit? – A keni ngrënë portokall kur ishin ende jeshile? – Kur i hani, mund të shihni erën dhe shijen e portokalleve Si?- Ajo i la femijet te provojne portokall jeshil.- Kur hane portokall jeshil, cfare arome dhe shije kane?=> Ajo mbylli: Ashtu, femijet, portokallet kane bisht, forme te rrumbullaket dhe po.Lëvorja është e gjelbër, lëvozhga e portokallit është e ashpër, pjesa e brendshme e lëvozhgës ka një tul të veshur dhe ka shumë feta të rrumbullakëta, brenda ka shumë karafil dhe fara portokalli. Kur portokallet janë ende jeshile, shijojnë pak të thartë, aromatik dhe agrumet janë pak të bardha.- Pas një periudhe kujdesi, si është portokalli tani? – Çfarë ngjyre ka lëvozhga e portokallit kur është pjekur? – agrumet dhe çfarë ngjyre janë karafilët e portokallit?+ Lërini fëmijët të shijojnë portokallet e pjekura- Kur hanë, çfarë shije kanë?=> Ajo përfundon: Kur portokallet janë pjekur, lëvozhga e portokallit, agrumet dhe karafilët e portokallit janë të verdhë, dhe ka shije te embel.shume aromatike.- Pervec ketij portokalli te lavdishem, cfare portokallesh te tjera njeh?- Mbylli ajo: Pervec portokalleve qe sot zbuluam une dhe femijet e mi, ka edhe lloje portokallesh, portokall te qeruar. , supa me portokall.fëmijë.- Çfarë duhet të bëni para se të hani portokall?- Po, para se të hani duhet të lani duart, të lani frutat, të qëroni, të hiqni farat + Portokalli mund të bëjë shumë pjata dhe pije nga portokalli.- Çfarë ushqimin dhe pijen a dini nga nje portokall me tregoni mua dhe shokeve tuaj?-Cilat jane perfitimet e ngrenies se portokalleve?-Cfare duhet te beni pasi te hani?=> Ajo mbylli dhe i edukoi femijet te hane portokall.ka shume vitamine C është shumë e mirë për trupin tonë, duke e bërë trupin tonë të shëndetshëm dhe duke parandaluar shumë sëmundje, prandaj hani dhe pini të gjitha porcionet për të pasur një trup të shëndetshëm. Pasi të keni ngrënë, duhet të hidhni lëvozhgat, t’i vendosni farat në koshin e plehrave.3. Aktiviteti 3: Fëmijët tregojnë talentin e tyre- Luani lojën “Bëj lëng portokalli”- Më prezantoi të bëj lëng portokalli.- A keni përzier ndonjëherë lëngun e portokallit në pije?- Unë e kam bërë kështu? Çfarë?- Ajo tha si të luaj , rregullat e lojës- Lërini fëmijët të vazhdojnë të luajnë.- Ftoni gjyqtarët të vlerësojnë rezultatet e 3 skuadrave, të japin komente dhe të japin dhurata- Fund: Ndërroni aktivitetet – Klasa e këndimit- Fëmijët përgjigjen. – Fëmijët përgjigjen- Fëmijët përgjigjen .- Fëmijët dëgjojnë mësuesen.- Fëmijët numërojnë “1,2,3 të hapur”- Fëmijët mbyllin sytë- Portokallet- Fëmijët përgjigjen- Fëmijët e dëgjojnë atë- Fëmijët përgjigjen- Dëgjoni – Fëmijët ulen në tavolinë- Fëmijët zbulojnë portokallet- Përfaqësuesi i ekipit flet për karakteristikat e portokalleve.- Fëmijët përgjigjen- Përafërt – Fëmijët përgjigjen- Fëmijët përgjigjen- Fëmijët shijojnë- Fëmijët përshkruajnë- Dëgjo – Fëmijët përgjigjen.- Lëvozhga është e verdhë- E verdhë- Shija e fëmijëve- Fëmijët përgjigjen- Dëgjo- Fëmijët tregojnë- Dëgjo- Fëmijët përgjigjen- Fëmijët tregojnë- Fëmijët përgjigjen- Fëmijët përgjigjen- Dëgjojnë- Fëmijët dëgjojnë- Fëmijët përgjigjen- Dëgjojeni të flasë- Fëmijët luajnë- Përfaqësohuni për të marrë dhurata. Ndërroni aktivitetet

Xem thêm :   Cảnh Đẹp Hà Giang Hùng Vĩ Nhất, Du Lịch Hà Giang Ăn Gì? Cùng Nhau Khám Phá Vùng Đất Tam Giác Mạch

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết 4, giáo án mầm non lớp chồi . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By Chaolong TV

Chaolong TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *