Rate this post

Shkarkoni planin e mësimit parashkollor me temë: Kalimi i urës për të parë festën e luleve të pranverës – Plani i mësimit parashkollor program i ri 2 14 0

Po shikoni: Zbuloni Papaja e Kopshtit të Fëmijëve

Plani i mësimit në kopshtin e fëmijëve me temën e kujt është historia e mollës në vitin 2020, broshura e punës së mësueses së kopshtit 4 74 0
PËRFUNDIM PRAKTIKAT E FOLURIT Tema: Papaja, mollë krem. Klasa e orizit është zakonisht 24-36 muaj. I. Qëllimi i kërkesës: 1. Edukimi: *Përmbajtja kryesore: njohja e praktikës së të folurit.  Mësojini fëmijët të njohin kremin-mollë dhe papaja. – Fruta papaja: lëkurë e lëmuar, jeshile kur është e papërpunuar, e verdhë kur piqet. Njëra skaj ka një kërcell dhe tjetra është me majë, zorra ka shumë fara. Kur piqet, ka një shije të ëmbël, duke i siguruar trupit shumë lëndë ushqyese. – Mollë krem: lëkurë e ashpër, ngjyrë jeshile, shumë sy, shumë agrume në zorrë, shumë fara, shije të ëmbël kur piqet, duke siguruar shumë lëndë ushqyese.  Mësojini fëmijët të thonë fjalët: papaja, mollë krem, jeshile, e verdhë, lëkurë e lëmuar, lëkurë e ashpër.  Mësojini fëmijët të thonë fjalinë: – Molla e kremës është e gjelbër. – Papaja e verdhë kur piqet. – Lëkurë e lëmuar e papajas. – Lëkura është e ashpër. – Fruti papaja është më i madh se molla krem. – Molla krem ​​është më e vogël se papaja. – Fruti i papajas (naju) ka një shije të ëmbël. *Përmbajtje e kombinuar:  Ushtroni aftësitë e fëmijëve në mbajtjen e shkumësave dhe ngjyrosjen.  Përmirësoni aftësinë e vendosjes së pastës së frutave në pemë. 2. Edukimi:  Aftësia për t’i kushtuar vëmendje asaj që thotë.  Aftësia për të vëzhguar gjërat reale: vëzhgoni mollën me krem, fruta papaja, vëzhgoni pikturat.  Aftësi për të folur me fjali të plota, në mënyrë koherente. 3. Zhvillimi:  Qëndrimi i fëmijëve ndaj frutave: kujdeseni, hani të gjitha frutat në vakt, mos lini tepricë, dini t’u dorëzoheni miqve kur hanë. II. Metoda e mësimdhënies:  Metoda kryesore: bashkëbisedim.  Metoda e kombinuar: lërini fëmijët të vëzhgojnë objekte reale, të vëzhgojnë figura. III. Përgatitja:  Papaja e vërtetë, mollë kremi (e papërpunuar dhe e pjekur)  Lyerje e papajas, mollës krem, pemishte.  Papaja dhe molla krem ​​janë vizatuar nga ajo që fëmijët t’i ngjyrosin. IV. Kryerja e orës së klasës: Veprimtaria e saj Veprimtaria e fëmijës Aktiviteti 1: Fillon këngën “Eja tek unë”, fëmijët këndojnë së bashku dhe për formimin e harkut. – Fëmijë, Xha Ariu i dërgoi klasës së tij një shportë të lezetshme dhuratash për ju, sepse të gjithë janë të mirë. Tani, ajo fton një mikeshë që të vijë me të për të hapur një dhuratë, për të parë se çfarë dërgoi ariu në klasën e saj. – Oh, ariu më dërgoi fruta. Për të parë se çfarë frutash. Ajo e mbajti lart papajen. – Çfarë fruti është ky? – Oh, ashtu është. Kjo është një papaja. Çfarë ngjyre është papaja? – Duartrokisni duart për të lavdëruar! Fruti i papajas është i gjelbër, atëherë është i gjallë. Ajo pyeti përsëri: – Çfarë ngjyre ka fruti i papajas kur është i gjallë? Ajo pyeti një mikeshë: – Kur papaja bëhet e gjelbër? – Kjo papaja ka lëkurë të lëmuar, një skaj ka një kërcell dhe tjetri është pak me majë. Fëmija prek Fëmija përgjigjet. Fëmijët përgjigjen. Fëmijët përgjigjen. E shihni lëkurën e frutave të papajës të lëmuar? (Ajo e la fëmijën të prekë papaja. Ajo pyeti: – Si është lëkura e papajas? Ajo e mbajti lart papajan e pjekur. – Dhe kjo është një papaja e pjekur. Çfarë ngjyre ka? – Kur fruti i papajas? Kur hani Mos harroni të mos hani farat. Ngrënia e papajas do të sigurojë shumë lëndë ushqyese për trupin. Sepse fëmijët kujtojnë të hanë dhe nuk luftojnë, por duhet t’u dorëzohen miqve. Kur hante, ajo pyeti përsëri: – Çfarë ngjyre ka papaja fruti kur piqet? – Kur zverdhet fruti papaja? Fëmijët përgjigjen Fëmijët përgjigjen Fëmijët përgjigjen – Edhe xhaxhi Ariu i dërgoi klasës së tij një lloj fruti tjetër. Çfarë është ky frut? – Po, ju jeni shumë mirë! Lëkura e mollës së kremës është e ashpër, ka shumë probleme të tjera. Ajo pyeti: – A është lëkura e lëmuar apo e ashpër? (E kombinuar që fëmijët të prekin mollën e kremës) Ajo pyeti përsëri: – Çfarë ngjyre ka molla kremi? – A është lëkura e kremit mollë e butë? e ashpër? – Lëkura e cilës fruta është e ashpër? – Lëkura e cilës fruta është e lëmuar? – Cili frut është i verdhë kur piqet? – Kur piqet, ka shije të ëmbël. Por kur hani mollë krem, mos harroni të hiqni lëkurën dhe farat e dhëmbëve. Në zorrët e mollës së kremës, fëmija që iu përgjigj fëmijës u përgjigj se fëmija që u përgjigj kishte shumë agrume dhe shumë fara të zeza. Kur hamë duhet të heqim farat e zeza sepse janë të pangrënshme. – Tani, unë do ta lë klasën time të hajë papaja të pjekur dhe mollë krem! Por kur hanë, fëmijët kujtojnë t’u dorëzohen miqve, jo të zihen me njëri-tjetrin! Aktiviteti 2: Ajo vendosi dy papaja dhe mollë kremi afër njëra-tjetrës. – Ju shikoni papaja dhe mollë krem, a mendoni se molla krem ​​është më e madhe apo më e vogël se papaja? – Ashtu është, molla krem ​​është më e vogël se papaja. Ajo pyeti një fëmijë: – Cili frut është më i vogël se papaja? – Pra, papaja është më e madhe apo më e vogël se molla krem? – Ah, papaja është më e madhe se molla krem. Ajo pyeti një fëmijë: Fëmija u përgjigj Fëmija u përgjigj – Cili frut është më i madh se një mollë kremi? Ajo e ktheu pyetjen për të pyetur një fëmijë tjetër: – Cili është fruti më i madh i papajas? Fëmijët përgjigjen Fëmijët përgjigjen Veprimtaria 3: – Klasa jonë doli shumë mirë sot. Tani do të shkojmë të shohim ekspozitën e pikturës së kopshtit të frutave në galeri. Kur shikojnë, fëmijët nuk nxitojnë dhe shtyjnë! Ajo i çoi fëmijët në qoshe me fotografi të papajas, mollëve me krem ​​dhe pemë frutore të varura në qoshe. – Çfarë frutash ka pemishtja? – A shihni ndonjë frut në pemë? – A mundet dikush të më tregojë se ku është molla krem? Ku është fruti papaja? Ajo i tregoi fëmijës: Fëmija u përgjigj Fëmija u përgjigj – Kjo është një papaja e pjekur, foshnjë, dhe kjo është një papaja e papërpunuar. Çfarë ngjyre ka papaja kur piqet? Po të jetosh? Aktiviteti 4: – Kopshti ka shumë pemë mollë papaja dhe krem, por pak fruta. Tani do të ngjyrosim më shumë papaja dhe krem ​​për t’i ngjitur në pemë! – Kush dëshiron të hajë papaja sa është ende gjallë? – Ah, çfarë ngjyre do të ngjyrosësh? – Kush dëshiron të hajë papaja kur të piqet? – Çfarë ngjyre i ngjyrosni frutat e papajas kur piqen? – Ju të tjerët, unë do ta ngjyros mollën e kremës, çfarë ngjyre të ngjyros? Ajo i kërkoi përsëri secilit fëmijë të përforconte njohuritë e tyre: – Çfarë ngjyre ka molla krem? – Çfarë ngjyre e ngjyrosni papajan e papërpunuar? Ajo i ktheu fëmijët përsëri në tavolinë dhe ngjyrosi, mbaroi ngjyrosjen që fëmijët të bashkëngjitnin Përgjigjen e Fëmijës në pemë. Fundi i lojës: Mbillni fara papaja dhe fara na  mbin fara  pemë të mëdha. Fëmijët ulen, ngrihen. Fëmijët luajnë Finish. Thoni fjalinë: – Molla e kremës është e gjelbër. – Papaja e verdhë kur piqet. – Lëkurë e lëmuar e papajas. – Lëkura është e ashpër. – Fruti papaja është më i madh se molla krem. – Molla krem ​​është më e vogël se papaja. – Fruta papaja (naju) për të ngrënë. së bashku. – Ju shikoni papaja dhe mollë krem, a mendoni se molla krem ​​është më e madhe apo më e vogël se papaja? – Ashtu është, molla krem ​​është më e vogël se papaja. Ajo pyeti një fëmijë: – Cili frut është më i vogël se papaja? – Pra, fruta papaja. Pyetje: – A është lëkura e lëmuar apo e ashpër? (Kombinuar që fëmijët të prekin mollën krem) Ajo pyeti përsëri: – Çfarë ngjyre është molla krem? – A është lëkura e lëmuar apo e ashpër? – Çfarë lloj lëkure e ashpër është ajo? – Lëkura e cilës fruta është e lëmuar? – Pozicioni

Xem thêm :   Du Lịch Huế Tết 2022 Từ A

Po shikoni dokumentin “Plani mësimor i eksplorimit shkencor për klasën e kopshtit – Tema: Njohja e ndryshimit midis papajës dhe mollës krem”, për të shkarkuar dokumentin origjinal, klikoni butonin SHKARKO sipër
Po shikoni: Plani i mësimit të zbulimit të papajas në kopshtin e fëmijëve

Bashkëngjitjet:

*

Giao_an_kham_pha_khoa_hoc_lop_nha_tre_de_tai_nhan_biet_phan.doc

Përmbajtja baigiangdienbien.edu.vn.edu.vn: Plani mësimor i zbulimit të shkencës për kopshtin e fëmijëve – Tema: Dallimi i mollës së papajës dhe kremës

MOFIMI. Papaja, papaja I. QËLLIMI, KËRKESAT + Fëmijët njohin mollën krem ​​dhe papaja: – Papaja: Lëkurë e lëmuar, e verdhë kur piqet. Brenda ka shumë fara. – Fruti Na: Lëkura është e ashpër, me shumë sy, brenda ka shumë segmente, ka fara. Kur piqet Na ka një shije të ëmbël, aromatike, duke siguruar shumë vitamina për trupin. + Fëmijët i shqiptojnë saktë fjalët: papaja, mollë krem, jeshile, e verdhë, lëkurë e lëmuar, lëkurë e ashpër. II. PËRGATITJA – Papaja, mollë kremi e vërtetë (e pjekur dhe e gjelbër). – Pjatat e papajës dhe mollës me krem ​​pastrohen, qërohen dhe priten në copa. – Pikturë pemishtesh, foto papaja, mollë krem. – Papaja dhe molla krem ​​janë vizatuar nga ajo për t’i ngjyrosur fëmijët. III. PROCEDURAT E AKTIVITETIT Veprimtaria e mësuesit  Veprimtaria 1: Vëzhgoni dhe flisni për papajan – Fëmijë, Xha Ariu i dërgoi klasës së tij një shportë dhuratash të lezetshme. Ajo ftoi një mik të hapte dhuratën për të parë se çfarë dhuratë i dërgoi xhaxhai Ariu në klasën e tij? (Frutat). Ajo i la fëmijët të merrnin çdo frut dhe e pyeti fëmijën: – Çfarë është ky frut? Çfarë ngjyre është një papaja e pjekur? – Si është lëvozhga e papajas? – Si është pjesa e brendshme e një papaja? (ajo ndan një copë papaja që është prerë më parë që fëmijët ta shohin brenda): Ka shumë fara të zeza në zorrë (kur fëmijët hanë, mos harroni të qëroni dhe hiqni farat) Hani papaja të shijshme dhe të ëmbël, duke siguruar shumë lëndë ushqyese. për organizmin, veçanërisht vitaminat  Veprimtaria 2: Vëzhgoni dhe flisni për mollën e kremës Lëreni fëmijën të nxjerrë nga koshi një mollë kremi dhe pyeteni fëmijën: Çfarë është ky frut? – Çfarë ngjyre ka molla krem? – Si është guaska e saj? Lëkura e mollës së kremës është e ashpër dhe ka shumë sy. Çfarë shije ka molla krem ​​kur piqet? – Qëroni mollën e kremës për të parë pjesën e brendshme: Brenda mollës së kremës ka segmente të vogla, në segment ka fara të zeza. Kur hani krem, mos harroni të hiqni lëkurën dhe farat.  Veprimtaria 3: Krahasimi i mollës krem ​​dhe papaja – Vëzhgim vizual: Si janë papaja dhe kremi? (papaja dhe më e madhe se mollë krem) Ajo pyeti më shumë fëmijë. Mësojini fëmijët të thonë sa duhet dhe saktë: – Lëvorja e papajas është e lëmuar. Lëkura e frutave është e ashpër. – Papaja, molla krem ​​ka një shije të ëmbël dhe aromatike. * Aktiviteti 4: Vizitoni cepin e kopshtit, më pas ngjyrosni mollën e kremës dhe papaja. – Lërini fëmijët të shohin ekspozitën e kopshtit të frutave: Foto të varura në qoshe të papajas, mollëve krem ​​dhe kopshtit me fruta. Ajo i pyeti fëmijët emrat e dy llojeve të frutave, duke gjetur frutat e duhura sipas urdhrit të saj. – Ngjyrosja e mollës me krem ​​dhe papaja: Ajo ka letër të gatshme me foto dhe shkumësa me ngjyra. * Përfundimi: Lërini fëmijët të luajnë lojën Mbjellja e farave Ajo lavdëron dhe inkurajon fëmijët.

Xem thêm :   Kinh Nghiệm Du Lịch Sri Lanka Tự Túc A, Kinh Nghiệm Du Lịch Sri Lanka Tự Túc

Ju jeni duke parë një version të shkurtuar të dokumentit. Shikoni dhe shkarkoni versionin e plotë të dokumentit këtu (185.68 KB, 6 faqe)

MOFIMI. Papaja, papaja I. QËLLIMI, KËRKESAT + Fëmijët njohin mollën krem ​​dhe papaja: – Papaja: Lëkurë e lëmuar, e verdhë kur piqet. Brenda ka shumë fara. – Fruti Na: Lëkura është e ashpër, me shumë sy, brenda ka shumë segmente, ka fara. Kur piqet Na ka një shije të ëmbël, aromatike, duke siguruar shumë vitamina për trupin. + Fëmijët i shqiptojnë saktë fjalët: papaja, mollë krem, jeshile, e verdhë, lëkurë e lëmuar, lëkurë e ashpër. II. PËRGATITJA – Papaja, mollë kremi e vërtetë (e pjekur dhe e gjelbër). – Pjatat e papajës dhe mollës me krem ​​pastrohen, qërohen dhe priten në copa. – Pikturë pemishtesh, foto papaja, mollë krem. – Papaja dhe molla krem ​​janë vizatuar nga ajo për t’i ngjyrosur fëmijët. III. PROCEDURAT E AKTIVITETIT Veprimtaria e mësuesit  Veprimtaria 1: Vëzhgoni dhe flisni për papajan – Fëmijë, Xha Ariu i dërgoi klasës së tij një shportë dhuratash të lezetshme. Ajo ftoi një mik të hapte dhuratën për të parë se çfarë dhuratë i dërgoi xhaxhai Ariu në klasën e tij? (Frutat). Ajo i la fëmijët të merrnin çdo frut dhe e pyeti fëmijën: – Çfarë është ky frut? Çfarë ngjyre është një papaja e pjekur? – Si është lëvozhga e papajas? – Si është pjesa e brendshme e një papaja? (ajo ndan një copë papaja që është prerë më parë që fëmijët ta shohin brenda): Ka shumë fara të zeza në zorrë (kur fëmijët hanë, mos harroni të qëroni dhe hiqni farat) Hani papaja të shijshme dhe të ëmbël, duke siguruar shumë lëndë ushqyese. për organizmin, veçanërisht vitaminat  Veprimtaria 2: Vëzhgoni dhe flisni për mollën e kremës Lëreni fëmijën të nxjerrë nga koshi një mollë kremi dhe pyeteni fëmijën: Çfarë është ky frut? – Çfarë ngjyre ka molla krem? – Si është guaska e saj? Lëkura e mollës së kremës është e ashpër dhe ka shumë sy. – Çfarë shije ka molla krem ​​kur është e pjekur? – Qëroni mollën e kremës për të parë pjesën e brendshme: Brenda mollës së kremës ka segmente të vogla, në segment ka fara të zeza. Kur hani krem, mos harroni të hiqni lëvozhgën dhe farat.  Veprimtaria 3: Krahasimi i mollës krem ​​dhe papaja – Vëzhgim vizual: Si janë papaja dhe kremi? (papaja dhe më e madhe se molla krem). Ajo pyeti më shumë fëmijë. Mësojini fëmijët të thonë mjaftueshëm dhe saktë fjalitë: – Lëkura e papajas është e lëmuar. Lëkura e frutave është e ashpër. – Papaja, molla krem ​​ka një shije të ëmbël dhe aromatike. * Aktiviteti 4: Vizitoni cepin e kopshtit, më pas ngjyrosni mollën e kremës dhe papaja. – Lërini fëmijët të shohin ekspozitën e kopshtit të frutave: Foto të varura në qoshe të papajas, mollëve krem ​​dhe kopshtit me fruta. Ajo i pyeti fëmijët emrat e dy llojeve të frutave, duke gjetur frutat e duhura sipas urdhrit të saj. – Ngjyrosja e mollës së kremës dhe papaja: Ajo ka përgatitur letër me fotografi dhe shkumësa me ngjyra. * Përfundimi: Lërini fëmijët të luajnë lojën Mbjellja e farave Ajo lavdëron dhe inkurajon fëmijët.

Xem thêm :   Sách Giáo Khoa Lịch Sử 10 Bài 14, Lý Thuyết Sử 10: Bài 14

*

*

Programi i inovacionit të kurrikulës parashkollore: Njohja e praktikës së të folurit – Tema: Mjetet e transportit docx 10 7 26

*

*

Plani i mësimit në kopshtin e fëmijëve program inovativ: BOTA E KAFSHËVE – Tema: RISHIKON VETËM GRUPET E MËSUARA fq 9 925 1

Shihni më shumë: Muzeu i Letërsisë së Vietnamit – Zbuloni: Vende interesante të harruara

Programi i inovacionit të kurrikulës parashkollore: Tema: bota e kafshëve – Tema: shkronja b, shkronja c potx 5 1 0

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Giáo Án Khám Phá Quả Đu Đủ Mẫu Giáo Nhỡ, Nhận Biết Phân Biệt . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By Chaolong TV

Chaolong TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *