Rate this post

*

E ndritshme: Udhërrëfyesi turistik i Vietnamit merr mysafirët në aeroport Tan Son Nhat check-in Con Dao. Mbërritja në vendin ku ndodhet makina dhe guida turistike Con Dao Ne do t’ju marrim në aeroportin Con Dao për t’ju çuar të vizitoni:Fshati Co Ong, Loi Loi, Varrezat Hang Keo,…

Po shikoni: Con Dao Tourism 2022

Dreka: Hani drekë në një restorant, më pas kthehuni në hotel për të kontrolluar dhe pushuar.

Pasdite: Makina dhe guida ju marrin në rendin e mëposhtëm:

Pallati Con Dao, Muzeu Con Dao: Dëgjoni shpjegimin e përgjithshëm të Con Dao në të kaluarën dhe të tashmen, shikoni artefaktet origjinale të ekspozuara.Kampi Phu Hai: është një kamp burgu i lashtë dhe i vjetër i ndërtuar nga kolonialistët francezë. Ky vend është i famshëm për tunelin e tij të mullirit të orizit, zonën e izolimit dhe digën prej guri Con Lon Byre: Përdoret për të rritur lopë gjatë kohës së Francës dhe Amerikës. Ky vend përdorej për tortura duke i zhytur të burgosurit në plehrat e lopës.Tempulli i zonjës Phi Yen: i njohur gjithashtu si An Son Mieu. Phi Yen është konkubina e Zotit Nguyen Anh dhe është një nga dy mbrojtësit shpirtërorë të popullit të Con Dao. Vizitoni Tempullin, dëgjoni tregime për gjyshen dhe mësoni ninullën “Era i sjell zarzavatet e sinapit në qiell, gjethet e laksës qëndrojnë për të duruar jetën e hidhur”.

Pas kësaj, grupi shkoi për të djegur temjan në skelën përkujtimore 914.

Kthehu në hotel për të pushuar dhe për të ngrënë darkë. E errët Të lirë për të shëtitur rreth plazhit Con Dao ose uluni përpara Cong Quan shijoni kafen dhe muzikën e lehtë me flladin e freskët të detit.

*

E ndritshme: Ju keni mëngjes në shuplakë në hotel. Më pas makina e çon grupin për të vizituar:

vizitë Fagoda Nui Mot: Gjithashtu i njohur si Van Son Tu. Ju mund të shijoni panoramën e bukur
Kon
Ishulli nga lart. Pushtoni statujën e Budës në majën e malit Mo. Vazhdoni të vizitoni objektin e veçantë të kultivimit të perlave në Con Dao. Të lirë për të vizituar dhe për të blerë suvenire dhe specialitete në tregun Con Dao.

Largimi (më i fundit ora 12:00). Makina e nxori grupin jashtë Aeroporti Con Dao Mirupafshim dhe shihemi përsëri.

Shënim:

+ Kur të shkoni, ju lutemi sillni rroba diskrete (pantallona të gjata, këmishë me jakë) për të vizituar varrezat Hang Duong.

+ Në rast se koha e fluturimit ka ndryshuar për t’u nisur, kthehuni më herët / më vonë se fluturimi i planifikuar. Udhërrëfyesi turistik do të ndryshojë në mënyrë fleksibël itinerarin e ditës së fundit për t’iu përshtatur kohës së fluturimit të linjës ajrore që ndryshon (ju lutemi kuptoni këtë ndryshim).

ÇMIMI I TURIT TË PAKETËS PËR 1 PERSON (VND/pax)

(ÇMIMI I TURIT NUK PËRFSHIN BILETË AJRORE – VIETNAM AIRLINE, BAMBOO AIRWAYS.. )

Akomodimi

I rritur

Nga 10 vjeç e lart

Fëmijët

Nga 05 deri nen 10 vjec

Fëmijët

Nga 2 deri ne 05 vjec

Shtesë për dhomë teke

(1 person në 1 dhomë)

Hotel 4*

2,690,000 fitime

2,390,000 fitime

500,000 fitime

1,100,000 fitime

Vendpushimet dhe hotelet 3*

2,390,000 fitime

2,090,000 VND

500,000 fitime

800,000 fitime

2*Hotel e shtune

2,190,000 fitime

1,690,000 VND

500,000 fitime

400,000 fitime

Fëmijët nën 2 vjeç: 500,000 VND/fëmijë (bileta ajrore)

Shtesë e huaj 500 000 VND/paks

Tarifa AJRORE REFERENCA: (nga 3,950,000 VND/biletë – 4,200,000 VND/biletë).

FLUTURIMI REFERENCA E PËRKOHSHME: ose ekuivalente

VN SGNVCS 08:25 – 09:25 VN VCSSGN 12:00 – 13:00OseVN SGNVCS 11:30– 12:30 VN VCSSGN 12:50– 13:50

Xem thêm :   10 Địa Điểm Du Lịch Biển Việt Nam, 18 Bãi Biển Đẹp Có Thể Bạn Chưa Biết

ÇMIMI I TURIT PERFSHIHET:

Transporti: Makinë pasagjerësh nga 16-45 vende të reja me kondicioner, sedilje të ndezura.Hotel: Standard 2.3 të ftuar/dhomë.

+ Hotel me 4 yje: Marina Bay Con Dao,..

+ Resort me 3 yje: resorti Con Dao, resorti Saigon Con Dao ose resorti Tan Son Nhat Con Dao, standard 2-3 mysafirë/dhomë. Pranë detit.

+ Hotel me 2 yje ose ekuivalent: Kabana për kamping / Thien Tan Star – afër detit, hotel Con Dao (ose telefononi bujtinë Cong An) – 200 m larg detit…. Objektet: TV, kondicioner, ujë të ngrohtë dhe të ftohtë, Tualet i pavarur (2-3 të ftuar/dhomë).

+ Hoteli standard: Ishulli Con Dao/Phuc Hau… 200-300 m nga deti, komoditete: TV, kondicioner, ujë të ngrohtë dhe të ftohtë, tualet i pavarur (2-3-4 të ftuar/dhomë).

Hani dhe pini: Mëngjesi: Në restorante dhe hotele. (1 vakt). + Dreka, darka: ushqimi në restorante lokale higjienike. (2 vakte).HDV: Delegacioni ka një guidë turistike në gjuhën vietnameze për të shpjeguar dhe për t’i shërbyer vizitave gjatë gjithë rrugës.Sigurimi: Sigurimi i udhëtimit sipas rregullores 10.000.000 VND/rast.Vizita e pamjeve: Çmimi i turneut përfshin tarifën e hyrjes në atraksionet sipas programit.Prezantoni: Kapelë udhëtimi Dat Viet, peshqir i lagur + ujë në shishe.

ÇMIMI I TURIT NUK PËRFSHIN KODIN:

KËSHILLA për udhërrëfyesin lokal + shoferin,Biletat e fluturimit: SAI GON – CON DAO – Aeroplan (Viet Airlines)
Nam Ailine, Bamboo Airways – duke përfshirë 07 kg bagazh dore, 20 kg bagazh të kontrolluar).Shpenzimet personale jashtë programit: lavanderi, telefon, minibar… 10% TVSH

RREGULLAT E FËMIJËVE NË TURE:

Nën 02 vjeç: Falas (shpenzimet e bëra në turneun familjar paguhen vetë), vetëm 500,000 VND/fëmijë (tarifa e avionit) Nga 02 vjeç – nën 5 vjeç: 100% e biletës ajrore. Turne falas, prindërit kujdesen për veten e tyre. Dy të rritur mund të shoqërohen vetëm nga 01 fëmijë, nga fëmija i dytë (50% e çmimit të turneut + bileta ajrore) Nga 05 – nën 10 vjeç: (100% e biletës së fluturimit + 85% e çmimit të turneut), duke fjetur me familjen . Dy të rritur mund të shoqërohen vetëm nga 01 fëmijë, nga fëmija i dytë i tarifuar si i rritur Nga 10 vjeç e lart: çmimi i turneut si i rritur.

JU LUTEM PËRGATITNI DOKUMENTET TUAJA TË PERSONALIZUARA PËR FLITING:

Personat e moshës 14 vjeç e lart duhet të kenë: Kartën origjinale të identitetit ose pasaportën origjinale ose patentë shoferin origjinal, të re dhe ende të vlefshme. Fëmijët nën 14 vjeç duhet të kenë: çertifikatën origjinale të lindjes ose pasaportën origjinale. Dokumentet personale të klientit (kartë identiteti ose pasaportë) i përkasin përgjegjësisë së klientit. Çdo problem si imazhet, informacionet në dokumentet origjinale janë të paqarta, të paqarta; Pasaporta, kartë identiteti e skaduar, … jo në përputhje me ligjin e Vietnamit, Dat Viet Travel nuk do të jetë përgjegjës dhe nuk do të rimbursojë asnjë kosto të bërë.

SHËNIMET E KUJTUARA

Respektoni rregulloret e Ministrise se Shendetesise per parandalimin e semundjeve ne kohen aktuale (fleksibile per cdo industri). Keni mjaftuar 02 vaksinime kunder covid ose F0 eshte sheruar brenda 06 muajve. respektoni parimin 5K, dezinfektoni. Ne rast të forcës madhore, si para datës së nisjes së turneut në destinacionin ku ndodh epidemia. Kur ka një njoftim dhe dërgim nga komiteti drejtues i parandalimit dhe kontrollit të epidemisë së provincës ose destinacionit, kompania do të trajtojë në mënyrë fleksibël çdo rast për klientët.

KUSHTET E ANULIMIT TË TURIT: (Përjashtuar të shtunën, të dielën dhe festat publike)

Nëse anuloni turneun, do të paguani tarifat e mëposhtme të anulimit të turneut:

Anuloni turneun pas regjistrimit: humbja e depozitës
Anuloni turneun pas 25 ditësh kur regjistroheni: 75% e çmimit të paketës së turneut
20 – 24 ditë para nisjes: 80% e çmimit të paketës së turneut. 11-19 ditë përpara datës së nisjes: 90% e çmimit të paketës së turneut. 0 – 10 ditë përpara datës së nisjes: 100% e çmimit të paketës së turneut. Anulimi i udhëtimit duhet të njoftohet direkt në kompani ose me faks, email, mesazh me tekst dhe duhet të konfirmohet nga Kompania. Anulimi me telefon nuk pranohet. Për shkak të natyrës së grupit, Dat Viet Travel do të jetë përgjegjëse për pritjen e mysafirëve të regjistruar për grupe të mjaftueshme (10 të ftuar të rritur ose më shumë), grupi do të niset sipas orarit. dorëzoni. Nëse numri i grupeve është më pak se 10 të ftuar, kompania është përgjegjëse për informimin e të ftuarve 3 ditë përpara nisjes dhe do të rinegociojë një datë të re nisjeje ose do të rimbursojë të gjithë shumën e depozitës së turneut. Në raste të pamundura Rezistenca si terrorizmi, trazirat, fatkeqësitë natyrore, përmbytjet, epidemitë… Në varësi të situatës aktuale dhe komoditetit dhe sigurisë së klientëve, kompania e udhëtimit do të njoftojë në mënyrë proaktive klientët për ndryshimin si më poshtë: anuloni ose zëvendësoni me një program të ri me të njëjtën kosto si programi i mëparshëm i turneut. Në rast se shfaqet një program i ri, Klienti do të paguajë këtë shumë që krijohet. Megjithatë, secila palë është përgjegjëse për të bërë më të mirën e saj, duke ndihmuar palën e dëmtuar për të minimizuar humbjet e shkaktuara nga forca madhore.…Për ndryshimet e orarit, orët e fluturimit për shkak të fajit të linjës ajrore Jo, trenat, anijet, Dat Viet Travel nuk do të jenë përgjegjës për çdo që lind për shkak të gabimit të mësipërm si p.sh.: vaktet që vijnë, restorantet, hotelet, mjetet e transportit, guidat, ….

Xem thêm :   Tour du lịch tết nguyên đán 2022, top 10+ tour du lịch tết nguyên đán 2023

Si duhet të udhëtoj në Con Dao? Cilat vende për të vizituar? Ku të notosh? Ha çfarë? Ku të pushoni? … janë pyetje të shpeshta nga vizitorët në këtë zonë ishullore. Krahas kësaj është edhe mësimi i historisë së luftës së kombit tonë për të mbrojtur vendin përmes gjurmëve historike të mbetura këtu. Le të Festa e Indokinës Zbuloni nga A në Z për të parë se çfarë gjërash interesante ka ky vend dhe cilat specialitete duhet të shijoni patjetër përpara se të zgjidhni një orar të përshtatshëm turne në Con Dao!

*

Ku është Con Dao?

117 milje detare në jug të qytetit Ho Chi Minh. Con Dao njihet edhe me emra të tjerë si Con Son, dhe i njohur gjithashtu me një emër tjetër Kmer si Koh Tralach, Con Dao është një qark administrativ ishullor i provincës Ba Ria-Vung Tau. Con Dao është një arkipelag simpatik i rrethuar nga dete të cekët dhe është një nga 16 ishujt e izoluar të dendur me florë dhe faunë. Con Dao është ishulli më i madh me një sipërfaqe prej 51.5 km2. Me një gjatësi prej rreth 15 km dhe gjerësi nga 1 km deri në 3 km, dhe më mbresëlënëse janë majat e granitit me një shtrirje mbi 577 m. Con Dao ndodhet në gjatësinë lindore 106036′ dhe gjerësinë veriore 8046′.

*

Lista e 16 ishujve në arkipelagun Con Dao me një sipërfaqe totale prej 76 km².

1. Con Dao ose Con Lon ose Con Son, Phu Hai, 51.5 km²

2. Small Con Lon i njohur gjithashtu si Hon Ba, Phu Son, 5.45 km²

3. Hon Bay Canh njihet edhe si Hon Bai Canh, Phu Hoa, 5.5 km²

4. Hon Cau njihet edhe si Phu Le 1.8 km²

5. Bong Lang, Bong Lau, Phu Phong, 0,2 km²

6. Hon Vung njihet edhe si Phu Vinh 0.15 km²

7. Hon Ngoc i njohur gjithashtu si Troc, Hon Trai, Phu Nghia, 0.4 km²

8. Ishulli i vezëve 0,1 km²

9. Hon Tai Lon 0.38 km²

10. Hon Tai Nho 0,1 km²

11. Hon Trac Lon i njohur gjithashtu si Phu Hung 0.25 km²

12. Hon Trac Nho i njohur gjithashtu si Phu Thinh 0.1 km²

13. Hon Tre Lon i njohur gjithashtu si Phu Hoa 0.75 km²

Xem thêm :   Nguyên Lý Mạch Giải Mã

14. Ishulli i vogël Tre i njohur gjithashtu si Phu Hoi, 0.25 km²

15. Hon Anh njihet edhe si Big Egg Island

16. Hon Em njihet edhe si ishulli i vezëve të vogla

Si është moti në Con Dao?

Con Dao është ishulli më afër ekuatorit të Vietnamit, Con Dao ka një klimë tropikale me 2 stinë në vit: sezonin e thatë (nga dhjetori në prill me muson verilindor) dhe sezonin e shirave (nga maji deri në maj). Nëntori ka një erë jugperëndimore ). Reshjet vjetore janë 2100 mm (më e larta në tetor) dhe temperatura mesatare është 270C.

Historia e Con Dao?

Con Dao u quajt Poulo Condore nga marinarët perëndimorë (lexohet gabimisht si Con Lon), nga viti 1862 deri në 1975, ky vend u bë një burg brutal për të demonstruar krimet e regjimit të vjetër mbi të burgosurit e dashur nga njerëzit. ujë. Ky është gjithashtu vendi ku Lord Nguyen Anh ishte një strehë për të shmangur ushtrinë Tay Son. Gjatë luftës së rezistencës kundër Francës, SHBA-të këtu ishin një dëshmi e brutalitetit të regjimit të vjetër kur ndërtuan shumë burgje për të ndaluar patriotët.

Duke ardhur në Con Dao sot, vizitorët shohin një parajsë natyrore turistike të bukur dhe të paprishur për ata që kërkojnë bukuri dhe paqe. Këtu, ju mund të eksploroni për të ndjerë thellë historinë e dhimbshme të paepur të kombit, të eksploroni pyjet e qeta primare, plazhet e shkreta të mbuluara me rërë të bardhë, shkëmbinj nënujorë koralorë. shumëngjyrësh dhe të eksploroni botën e mrekullueshme nënujore

Si të shkoni në Con Dao?

Shkoni Turne Con Dao nga Hanoi ose Hai Phong ose Vinh Ka shumë mënyra, por udhëtimi me avion është mënyra më e lirë dhe më pak e lodhshme. Të shkosh me skaf duhet të shkojë vetëm nga marsi në korrik, kur era është e butë dhe deti është i qetë.

*

Aeroporti Con Dao Shkoni me avion

Aktualisht, ka 2 linja ajrore që shkojnë në Con Dao dhe shkojnë në 2 mënyra krejtësisht të ndryshme.

Shih gjithashtu: Çmimi i historisë 8 Mësimi 4: Lëvizja e Punëtorëve dhe lindja e Marksizmit

1. Flying Vasco –Vietnam Airlines: Do të fluturojë me avion ATR-72. Ju do të fluturoni në aeroporte të tilla si Tan Son Nhat (HCMC) ose Can Tho Airport dhe më pas do të vazhdoni të lidhni fluturimin e Vasco-s për në Con Dao. Aeroporti Con Dao është shumë i vogël, kështu që procedura është shumë e lehtë.

Oraret e fluturimeve
Qyteti Ho Chi Minh
Con Dao (SGN-VCS)

05:55 06:55 VN 8051
06:30 07:30 VN 8057
09:00 ora 10:00 VN 8053
09:25 10:25 VN 8055
10:10 11:10 VN 8079
12:35 13:35 VN 8059
13:20 14:20 VN 8067
15:25 16:25 VN 8073

Oraret e fluturimeve
Con Dao
Qyteti
HCM (VCS-SGN) (Nga e hëna në të dielë çdo javë)

07:15 08:20 VN 8050
09:50 10:55 VN 8056
10:20 11:25 VN 8052
12:45 13:50 VN 8078
13:35 14:40 VN 8058
15:40 16:45 VN 8066
16:15 17:20 VN 8054
16:45 17:50 VN 8072

Informacioni i fluturimit Ho Chi Minh City
Qyteti Ho Chi Minh në Con Dao (nga e hëna në të dielë çdo javë)

Koha mesatare e fluturimit: 1 orë 05 minuta
Pika e nisjes: Saigon
Destinacioni: Con Dao
Distanca 237 km
Linja ajrore: Vietnam Airlines

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Kinh nghiệm du lịch côn đảo 2022, du lịch côn đảo 3n2đ từ sài gòn giá tốt 2022 . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By Chaolong TV

Chaolong TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *