Rate this post

https://www.youtube.com/watch?v=ZtWd4IMy5wk

Shpella Am Tien – “Tet Tinh Coc” – po shfaqet si një destinacion që tërheq shumë udhëtarë me shpinës. Toka e Ninh Binh ka shumë peizazhe të tjera të famshme për t’u eksploruar.

Po shikoni: 18 pikat më të famshme piktoreske Ninh Binh që tërheqin të rinjtë kohët e fundit

Trang An

*

Trang An është zona turistike më e famshme e Ninh Binh sot. Me pamje natyrore të pacenuar dhe të bukur, në qershor 2014, Trang An u njoh nga UNESCO si një trashëgimi natyrore dhe një trashëgimi kulturore botërore. Peizazhi këtu krijohet nga lumi që kalon nëpër malet gëlqerore, duke formuar shpella të panumërta magjike dhe misterioze natyrore.

Faltore Bai Dinh

*

Rreth 15 km në veriperëndim të qytetit Ninh Binh, faltorja Bai Dinh ka një sipërfaqe totale prej më shumë se 700 hektarësh dhe është tempulli që mban shumë rekorde, si tempulli më i madh në Azinë Juglindore, tempulli me kambanorën më të madhe prej bronzi. ose Buda më i madh i Maitreya…

Tam Coc

*

Si një nga monumentet e njohura prej kohësh të kryeqytetit antik, Tam Coc njihet si “Ha Long në tokë” me bukurinë e saj simpatike. Tam Coc do të thotë tre shpella, duke përfshirë shpellën Ca, shpellën Hai dhe shpellën Ba. Të tre shpellat përbëhen nga lumi Ngo Dong që rrjedh nëpër mal.

Bich Dong

*

Jo larg nga Tam Coc është Bich Dong, i njohur gjithashtu si “Nam Thien De Nhi Dong”. Bich Dong është një tempull i lashtë me një karakter dinjitoz oriental. Malet, shpellat dhe faltoret janë të ndërthurura, të fshehura në mënyrë harmonike mes pemëve të mëdha të gjelbra, duke e bërë skenën këtu edhe më të lashtë dhe më fantastike.

Lugina me diell

*

E vendosur rreth 5 minuta me motoçikletë nga Bich Dong është pika turistike Thung Nang. Ky vend është siç sugjeron emri, dielli shkëlqen kudo, duke krijuar një skenë brilante dhe paqësore. Kur varka kalon nëpër shpellë, duke të çuar nga një luginë në tjetrën, peizazhi që hapet përpara duket të jetë më i bukur dhe simpatik.
Laguna Van Long ndodhet në rrethin Gia Vien, provincën Ninh Binh. Ky është rezervati më i madh natyror i përmbytur në Deltën Veriore, me mijëra kafshë, bimë dhe gjallesa ujore, duke përfshirë shumë specie të rralla si langur, dhi e egër, loris e madhe, civeta me fytyrë të kuqe, majmunë me fytyrë të kuqe…
Kompleksi i lashtë i kryeqytetit Hoa Lu – kryeqyteti i shtetit të parë feudal në Vietnam. Aktualisht, ky vend ruan ende shumë pallate, tempuj, faltore dhe varre me vlera të larta historike dhe kulturore. Kryeqyteti antik Hoa Lu është një destinacion që tërheq çdo vit një numër të madh turistësh vendas dhe ndërkombëtarë.
Shpella Am Tien ndodhet në kompleksin e kryeqytetit antik Hoa Lu, në komunën Truong Yen, rrethi Hoa Lu, provinca Ninh Binh, rreth 10 km nga qendra e qytetit. Legjenda thotë se ky është vendi ku mbreti Dinh Tien Hoang rriti tigrat dhe leopardët, ndërtoi një shkollë juridike dhe në të njëjtën kohë, aty ishte një tempull ku mbretëresha Duong Van Nga praktikonte në fund të jetës së saj.
Fshati lundrues Kenh Ga ndodhet në brigjet e lumit Hoang Long (në komunën Gia Thinh, rrethi Gia Vien), është një vend mjaft i famshëm, jo ​​vetëm për shkak të maleve gjigante që e rrethojnë, por edhe për shkak të banorëve vendas që jetojnë në ujë gjatë gjithë vitit. Ky vend është i njohur për burimin e nxehtë Kenh Ga – 5 vendpushimet më tërheqëse të burimeve të nxehta në Vietnam.
Shpella Mua ndodhet rrëzë malit Mua, në kompleksin eko-turizmit në territorin e fshatit Khe Dau Ha, komuna Ninh Xuan, Hoa Lu, Ninh Binh. Kur të vijnë në Shpellën Mua, vizitorëve do t’u duhet të ngjiten 486 shkallë guri. Por deri në majën e malit, ju mund të admironi të gjithë bukurinë e zonës Tam Coc me fushat e gjera dhe të gjelbra orizi.
Kompleksi i kishës Phat Diem përfshin një kishë të madhe dhe 5 kisha të vogla, një shtëpi komunale (kambanë), pellgje dhe 3 shpella artificiale. Katedralja Phat Diem është harmonia thelbësore midis budizmit dhe katolicizmit, e projektuar me një çati të lakuar si një tempull budist, gjithashtu arkitektura më unike në Vietnam.
E vendosur në jugperëndim të qytetit Ninh Binh, zona eko-turizmit Thung Nham – kopshti i shpendëve i përket komunës Ninh Hai, rrethi Hoa Lu. Thung Nham është i rrethuar nga pyje tropikale në male gëlqerore, me shumë lugina dhe shpella. Sidomos duke ardhur në Thung Chim, vizitorët mund të eksplorojnë gjithashtu jetën e gati 40 llojeve të shpendëve me rreth 50,000 zogj.
190 Pasteur, Vo Thi Sau Ward, District 3, HCMC(+84 28) 3822 8898 (+84 28) 3829 9142

Xem thêm :   Top 10 tour du lịch philippines 2022, kinh nghiệm du lịch philippines tự túc 2022

Përveç shpellës Am Tien – “Kupa e thesarit” – duke u shfaqur si një destinacion që tërheq shumë udhëtarë me shpinës, toka e Ninh Binh ka shumë peizazhe të tjera të shquara për t’u eksploruar.

*

Trang An është zona turistike më e famshme e Ninh Binh sot. Me pamje natyrore të pacenuar dhe të bukur, në qershor 2014, Trang An u njoh nga UNESCO si një trashëgimi natyrore dhe një trashëgimi kulturore botërore. Peizazhi këtu krijohet nga lumi që kalon nëpër malet gëlqerore, duke formuar shpella të panumërta magjike dhe misterioze natyrore. Foto: Bui Truong Chung.

*

Rreth 15 km në veriperëndim të qytetit Ninh Binh, faltorja Bai Dinh ka një sipërfaqe totale prej më shumë se 700 hektarësh dhe është një tempull që ka fituar shumë rekorde, si tempulli më i madh në Azinë Juglindore, tempulli me kambanorën më të madhe prej bronzi. ose statuja më e madhe e Budës së Maitreya… Foto: Bui Truong Chung.

*

Si një nga monumentet e njohura prej kohësh të kryeqytetit antik, Tam Coc njihet si “Ha Long në tokë” me bukurinë e saj simpatike. Tam Coc do të thotë tre shpella, duke përfshirë shpellën Ca, shpellën Hai dhe shpellën Ba. Të tre shpellat përbëhen nga lumi Ngo Dong që rrjedh nëpër mal. Foto: Bui Truong Chung.

*

Jo larg nga Tam Coc është Bich Dong, i njohur gjithashtu si “Nam Thien De Nhi Dong”. Bich Dong është një tempull i lashtë me një karakter dinjitoz oriental. Malet, shpellat dhe faltoret janë të ndërthurura, të fshehura në mënyrë harmonike mes pemëve të mëdha të gjelbra, duke e bërë skenën këtu edhe më të lashtë dhe më fantastike. Foto: Bui Truong Chung.

*

E vendosur rreth 5 minuta me motoçikletë nga Bich Dong është pika turistike Thung Nang. Ky vend është siç sugjeron emri, dielli shkëlqen kudo, duke krijuar një skenë brilante dhe paqësore. Kur varka kalon nëpër shpellë, duke të çuar nga një luginë në tjetrën, peizazhi që hapet përpara duket të jetë më i bukur dhe simpatik. Foto: Bui Truong Chung.

Xem thêm :   Nụ Hoa Tam Thất Có Tác Dụng Gì? 9 Công Dụng Từ Loài Hoa Quý - THPT Thanh Khê

*

Tempulli Thai Vi në fshatin Van Lam, komuna Ninh Hai, rrethi Hoa Lu adhuron Mbretin Tran Thai Tong, Tran Thanh Tong… Legjenda thotë se tempulli Thai Vi u ndërtua në terrenin e pallatit të pallatit Vu Lam të mbretërve Tran. Çdo 3 vjet në vitet e Tigrit, Kalit, Maos dhe Gjelit, Tempulli Thai Vi organizon një festival për 3 ditë nga data 14-16 Mars (kalendar hënor) duke tërhequr shumë turistë nga e gjithë bota. Foto: Hoang Anh.

*

Laguna Van Long ndodhet në rrethin Gia Vien, provincën Ninh Binh. Ky është rezervati më i madh natyror i përmbytur në Deltën Veriore, me mijëra kafshë, bimë dhe gjallesa ujore, duke përfshirë shumë specie të rralla si langur, dhi e egër, loris e madhe, civeta me fytyrë të kuqe, majmunë me fytyrë të kuqe… Foto: Co Biec.

*

Pylli Cuc Phuong mbulon një sipërfaqe prej 25,000 ha, si një muze i madh i natyrës, duke ruajtur faunën dhe florën më të pasur në malet gëlqerore në Vietnam. Duke ardhur në Cuc Phuong, vizitorët mund të admirojnë pemë mijëravjeçare, kafshë të rralla dhe zogj të bukur… Foto: Hai Lecao.

*

Kompleksi i lashtë i kryeqytetit Hoa Lu – kryeqyteti i shtetit të parë feudal në Vietnam. Aktualisht, ky vend ruan ende shumë pallate, tempuj, faltore dhe varre me vlera të larta historike dhe kulturore. Kryeqyteti antik Hoa Lu është një destinacion që tërheq çdo vit një numër të madh turistësh vendas dhe ndërkombëtarë. Foto: Trangandanhthang.

*

Shpella Am Tien ndodhet në kompleksin e kryeqytetit antik Hoa Lu, në komunën Truong Yen, rrethi Hoa Lu, provinca Ninh Binh, rreth 10 km nga qendra e qytetit. Legjenda thotë se ky është vendi ku mbreti Dinh Tien Hoang rriti tigrat dhe leopardët, ndërtoi një shkollë juridike dhe në të njëjtën kohë, aty ishte një tempull ku mbretëresha Duong Van Nga praktikonte në fund të jetës së saj. Foto: Phi Ba Ngo.

*

Fshati lundrues Kenh Ga ndodhet në brigjet e lumit Hoang Long (në komunën Gia Thinh, rrethi Gia Vien), është një vend mjaft i famshëm, jo ​​vetëm për shkak të maleve gjigante që e rrethojnë, por edhe për shkak të banorëve vendas që jetojnë në ujë gjatë gjithë vitit. Ky vend është i njohur për burimin e nxehtë Kenh Ga – 5 vendpushimet më tërheqëse të burimeve të nxehta në Vietnam. Foto: Emeraldresort.

*

Shpella Mua ndodhet rrëzë malit Mua, në kompleksin eko-turizmit në territorin e fshatit Khe Dau Ha, komuna Ninh Xuan, Hoa Lu, Ninh Binh. Kur të vijnë në Shpellën Mua, vizitorëve do t’u duhet të ngjiten 486 shkallë guri. Por deri në majën e malit, ju mund të admironi të gjithë bukurinë e zonës Tam Coc me fushat e gjera dhe të gjelbra orizi. Foto: Bui Truong Chung.

*

Kompleksi i kishës Phat Diem përfshin një kishë të madhe dhe 5 kisha të vogla, një shtëpi komunale (shtëpi zile), pellgje dhe 3 shpella artificiale. Katedralja Phat Diem është harmonia thelbësore midis budizmit dhe katolicizmit, e projektuar me një çati të lakuar si një tempull budist, gjithashtu arkitektura më unike në Vietnam. Foto: Bui Truong Chung.

*

Duna lundruese bregdetare Bai Ngang – Kim Son njihet nga UNESCO si një rezervë botërore e biosferës. Zona ka rreth 200 lloje zogjsh, duke përfshirë afro 60 lloje zogjsh shtegtarë, më shumë se 50 lloje zogjsh uji. Shumë specie të rralla janë regjistruar në librin e kuq botëror si lejlekët e lugëve, pulëbardha, lejlekët e bardhë të veriut… Aktualisht, pak turistë e dinë këtë vend. Foto: Dulichninhbinh365 .

Xem thêm :   29 địa điểm du lịch phú yên hấp dẫn 2020, top 10 điểm du lịch nổi tiếng ở phú yên nên đến

*

E vendosur në jugperëndim të qytetit Ninh Binh, zona eko-turizmit Thung Nham – kopshti i shpendëve i përket komunës Ninh Hai, rrethi Hoa Lu. Thung Nham është i rrethuar nga pyje tropikale në male gëlqerore, me shumë lugina dhe shpella. Sidomos duke ardhur në Thung Chim, vizitorët mund të eksplorojnë gjithashtu jetën e gati 40 llojeve të shpendëve me rreth 50,000 zogj. Foto: Vuonchimthungnham.

*

Shpella Thien Ha ndodhet në komunën Son Ha, rrethi Nho Quan, provinca Ninh Binh. Shpella është e fshehur në vargun malor Tuong, një mal në vargmalin Trang An. Shpella u zbulua rishtazi në vitin 2007, me një hyrje shumë të vogël dhe e mbuluar me pemë, e cila është e vështirë për t’u gjetur. Duke ardhur këtu, vizitorët do të pushtohen nga magjia dhe realiteti i një bote të tërë stalaktitesh. Foto: Bui Truong Chung.

*

Liqeni Dong Chuong është një liqen natyror me ujë të ëmbël që ndodhet në rrethin Nho Quan, provincën Ninh Binh. Liqeni rrotullohet rreth kodrave me pisha dhe ka një perimetër prej afro 8 km. Rreth liqenit janë kodra pishe, duke krijuar një hapësirë ​​të freskët dhe poetike mes maleve dhe pyjeve. Foto: Do ​​Kien.

Shihni gjithashtu: Çfarë është Diamanti Natyror Dallues? Çmimi për të blerë diamante natyrale?

baigiangdienbien.edu.vn REKOMANDONI DISA HOTELE NINH BINH ME ÇMIM TË MIRË

1. Hotel Vissai Ninh Binh

2. Emeralda Resort Ninh Binh

3. Hotel Thanh Binh

baigiangdienbien.edu.vn REKOMANDONI VETËM DISA TURE NINH BINH CMIM I MIRE

1. Turneu Verior 4N3D: Hanoi – Ha Long – Ninh Binh

2. Turneu Verior 6N5: Hanoi – Sapa – Ha Long – Ninh Binh

Zbuloni Trang Një vend piktoresk për më pak se 500,000 VND

Një rrugë, dy trashëgimi kulturore botërore

Bukuria magjike e shpellës Thien Ha në Ninh Binh

*
*

(2 nga ana e tij, 3.50 rezultati mbi 5)

*

Po ngarkohet…

*

Ninh Binh pika piktoreske Ninh Binh Turizmi Ninh Binh Ninh Binh hotel Ninh Binh hotel i lirë Ninh Binh turne Ninh Binh destinacion Shpella Am Tien

*

*
*

libër hotele të lira udhëtime turizëm në Evropë Turizëm Hue Turizëm Turizëm në Hanoi Hoi Një turizëm perëndimor Turizëm Nha Trang turizëm japonez turizëm Phu Quoc turizëm Saigon turizëm Tajlandë turizëm botëror Turizëm Ho Chi Minh City Turizëm Kinë Turizëm Da Nang Turizëm Da Lat Turizëm Hanoi baigiangdienbien.edu.vn baigiangdienbien. edu.vn hotele Hotele të lira hotele Hanoi hotele të lira Hanoi hotele japoneze hotele Saigon hotele Saigon hotel Da Lat Danang Përvoja e udhëtimit në Hanoi Përvoja e udhëtimit Da Lat Përvoja e udhëtimit në Saigon Këshilla udhëtimi në Saigon vivu vi vu Vietnam Rezervoni hotel online destinacion rezervoni hotel prenotim hotel të lirë rezervim hoteli online lirë prenotim hotel prenotim online prenotim hotel prenotim online

HCM: Kati i 2-të, Ndërtesa Anh Dang, 215 Nam Ky Khoi Nghia, Lagjja 7, Distrikti 3, Qyteti. Ho Chi Minh

HN: Kati 1, Ndërtesa Ladeco, 266 Doi Can, Lieu Giai Ward, Ba Dinh District, Hanoi

Mund të: Kati i 7-të – Ndërtesa STS – Bulevardi Hoa Binh 11B, Tan An Ward, Ninh Kieu District, City. Mund Tho


Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Top 18 danh lam thắng cảnh ninh bình nổi tiếng hút giới trẻ gần đây . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By Chaolong TV

Chaolong TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *