Rate this post

Viza turistike e Francës: Shërbimi i vizave turistike të Francës

Një lloj vize për njerëzit që vijnë në Francë për një periudhë më pak se 90 ditë për qëllime turizmi (i cili përfshin udhëtime individuale ose me një organizatë, grup njerëzish, vizita në ndonjë vend, shëtitje dhe aktivitete të tjera rekreative)

Kushtet për t’u dhënë një vizë turistike në Francë: Shërbimi i vizave

Qytetarët vietnamezë nuk kanë kufizime të moshës apo gjinisë
Asnjëherë nuk ka shkelur ligjin e vendit
Franca si dhe duke shkelur ligjet e mëparshme të imigracionit (e zbatueshme për Francën dhe Vietnamin)Mos shkel ligjet penale dhe civile në momentin e aplikimit
Mos përdorni stimulues dhe mos tregtoni droga ilegale
Vizita në Francë për qëllime turistike ose aktivitete ekuivalente dhe periudha totale e qëndrimit të përkohshëm në Francë dhe vendet e mbuluara nga traktati i kufirit të përbashkët Shengen duhet të jetë më pak se 90 ditë.
E drejta për të demonstruar punësim, financa dhe lidhje me vendin e banimit
Dëshmia e daljes nga Shengen në fund të udhëtimit
Dëshmia e transportit, akomodimit dhe sigurimit gjatë udhëtimit

Procedura për të aplikuar për një vizë shërbimi për në Francë

*

Hapi 1: Identifikoni llojin e duhur të vizës në faqen e internetit
Francë-viza(UebsajtiFrance-visas ndodhet në seksionin e lidhjeve të dobishme) Shërbimi i vizave franceze

Hapi 2: Plotësoni aplikacionin për vizë për shërbimin e vizave për Francën

Krijo një llogari në faqen e internetit
Formulari i aplikimit për viza dhe vizë në Francë
Pas plotësimit të formularit të deklarimit, në sistem
Vizat e Francës ju tregojnë gjithashtu qartë dokumentet e nevojshme për t’u përgatitur

Hapi 3: Përgatitni dokumentet sipas udhëzimeve të sistemit ligjor të shërbimit të vizave

Hapi 4: Lini një takim për shërbimin e vizave franceze

Lini një takim për të dorëzuar aplikacionin tuaj në faqen e internetit të qendrës së aplikimit për vizaTLS kontakt(UebsajtiTLScontact është në seksionin e lidhjeve të dobishme)shërbimi i vizave franceze

,

Hapi 5 : Aplikoni në shërbimin e vizave franceze TLScontact

Rendit të dhënat e plota
Merrni biometrike (gjurmë gishtash) Paguani tarifën e miratimit
Regjistrohu për formularin e dorëzimit të rezultateve(me postë ose personalisht në qendrën e vizave TLScontact)

Hapi 6 : Ndiqni dhe merrni rezultatet e shërbimit ligjor të vizave

Merrni rezultate (me postë ose personalisht në qendrën e vizave TLScontact)

Kujdes gjatë përgatitjes së dokumenteve

Për dokumentet që nuk janë origjinale, ato duhet të jenë kopje të noterizuara brenda 3 muajve të fundit
Dokumentet kur dorëzojnë kopje të noterizuara duhet t’i bashkëngjiten origjinaleve për krahasim
Fotokopjoni dokumentet në madhësi letre
A4

Profili

Pasaporta origjinale e vlefshme për të paktën 6 muaj
Pasaportë e vjetër (nëse ndonjë)Familjare
Regjistrimi i martesës(nëse është i martuar)Vendimi për divorc (nëse divorcohet)

të dhënat financiare

Duke kursyer
Certifikata e gjendjes së librit të kursimeve (origjinal i vërtetuar nga banka)Dokumentet e pronësisë së pasurive të paluajtshme (nëse ndonjë)Letra të tjera pronësie si makina, aksione, obligacione etj. (nëse ndonjë)

profilet e punës

Për punëtorëtKontrata e punës
Vendimi i emërimit
Fletëpagesa për 3 muajt e fundit (nëse merr rrogë në para të gatshme) ose pasqyrën bankare të 3 muajve të fundit të marrjes së pagës (nëse merr rrogë me transfertë bankare)Për pronarët e bizneseveCertifikata e regjistrimit të biznesit
Dëftesa tatimore ose deklaratë tatimore për 3 muajt e fundit (foto e mbyllur për të varur kompaninë)Deklaratë e llogarisë së kompanisë ose llogarisë personale për 3 muajt e fundit me konfirmim bankarPër pensionistëtDuke vendosur për të dalë në pension
Karta e pensionit ose libreza e pensionit
Tabela e pensionit ose libreza e dëftesave të pensionitPër përkthyes të pavarurDëshmi të tilla si foto fabrikash/dyqane, kontrata blerje/shitje ndërmjet partnerëve, fatura/kontrata shitjeje, revista/lidhje gazetash elektronike…. dëshmi e punës aktuale
Deklarata origjinale e llogarisë personale për 3 muajt e funditPër studentë/studentëIdentifikimi student/student ose kartë studenti/student
Aplikim për pushim (origjinale)

Profili i Fëmijës

Certifikate lindje
Karta e identitetit të babait dhe nënës

Xem thêm :   Ý Nghĩa Và Lịch Sử Ngày 20/10,, Chào Mừng Kỷ Niệm 92 Năm Ngày Phụ Nữ Việt Nam 20

Dokumentet që vërtetojnë qëllimin e udhëtimit (oraret, biletat ajrore, biletat e trenit, rezervimet e hoteleve, sigurimet, …)

Shënim: TLScontact ose Konsullata mund të kërkojë dokumente dhe prova shtesë në lidhje me verifikimin e informacionit shtesë, si dhe për lëshimin e vizave.

Po shikoni: Procedurat për të aplikuar për vizë turistike në Francë 2022

Te aplikoshAplikoni për vizëju duhet të paguani:

Tarifat qeveritare– mbledhur nga Zyra e konsullatës për procesin e shqyrtimit të aplikacionit;

Tarifa e shërbimit – mbledhur ngaTLS kontaktpër procesin e aplikimit tuaj në qendër.

Tarifa qeveritare: Të rriturit: 2,078,000 VND, ekuivalente me 80 Euro
Fëmijët nga 6 deri në 12 vjeç: 1,039,000 VND, ekuivalente me 40 Euro
Fëmijët nën 6 vjeç: falas
Tarifa e shërbimit: 831,500 VND Tarifa e shërbimit premium në TLScontact: 1,025,000 VND Tarifa e shërbimit të ofrimit të rezultateve: 110,000 VND Tarifa e aplikimit në fundjavë: 1,025,000 VND

Klientë dhe miq që kërkojnë Viza turistike e Francës ? Ju duhet të mësoni për Procedura për vizë në Francë më të fundit, dokumentet për të përgatitur si dhe mënyrën e paraqitjes së aplikimit dhe kohën e shqyrtimit? Nëse përdorni shërbimet e Visa
Një, çfarë mbështetje keni?

Të gjitha informacionet në lidhje me procedurat për marrjen e një vize franceze për të vizituar të afërmit, udhëtimin ose punën do të përpilohen dhe përditësohen vazhdimisht në artikullin më poshtë të baigiangdienbien.edu.vn.

1. Çfarë është një vizë Shengen në Francë?

Shengen është emri i një blloku të përbërë nga 26 vende evropiane që kanë nënshkruar një traktat për lirinë e lëvizjes ndërmjet territoreve, ku Franca është një nga anëtarët e parë. Për shtetasit e huaj, ju duhet vetëm të aplikoni për një vizë franceze (ose vizë të një vendi të këtij grupi) për t’u lejuar të udhëtoni në të gjithë zonën Shengen. Më konkretisht, disa mbretëri dhe territore të vogla do të lejojnë hyrjen në vizën Shengen. mbajtësit. Për këtë arsye, viza Shengen konsiderohet një vizë e fuqishme që çdo besimtar që udhëton në Evropë dëshiron ta zotërojë.Lista e 26 vendeve Shengen: Polonia, Republika Çeke, Hungaria, Sllovakia, Sllovenia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Islanda, Norvegjia , Suedi, Finlandë, Danimarkë, Holandë, Belgjikë, Luksemburg, Francë, Spanjë, Portugali, Gjermani, Austri, Itali, Greqi, Zvicër, Lihtenshtajn. Përpara se të aplikoni për vizë, duhet të përcaktoni destinacionin tuaj kryesor, ku keni ndërmend të qëndroni më e gjata ose ku mbërrini për herë të parë. Në rast se aplikoni për vizë franceze, atëherë Franca do të jetë destinacioni kryesor në itinerarin tuaj.

Xem thêm :   "Danh Lam Thắng Cảnh" Tiếng Anh Là Gì? Bài Luận Tiếng Anh Về Danh Lam Thắng Cảnh

2. Procedurat për vizën në Francë:

Te pyesesh Viza e Francës ju duhet të përgatisni katër lloje dokumentesh si më poshtë (Shënim: të gjitha dokumentet e aplikimit për vizë franceze duhet të jenë të përkthimit të noterizuar):

Dokumentet personale:

Pasaportë e vlefshme për 6 muaj me faqe të zbrazëta; 2 foto 3.5×4.5cm, sfond i bardhë; Kopje e kartës së identitetit, ose kopje e certifikatës së lindjes për fëmijët nën 14 vjeç; Kopje e certifikatës së lindjes së lindjes së aplikantit; formular aplikimi për vizë turistike franceze; Kopje të librit të regjistrimit të familjes; Kopja e regjistrimit të martesës (nëse udhëton me bashkëshortin)

Dëshmia e punës:

Kontrata e punës ose vendimi i takimit/rekrutimit; Fletushkat e pagave të tre muajve të fundit; Kërkesa për leje për të udhëtuar (koha për të aplikuar për leje përkon me kohën në biletën e avionit dhe destinacioni turistik është Franca);

Të dhënat financiare:

Pasqyra e llogarisë bankare (me një gjendje minimale mbi 300 milion VND) dhe/ose një kopje e librezës + konfirmim i gjendjes së llogarisë bankare të librezës me një vlerë mbi 300 milion VND; Kopje e librezës së kalimit të kuqe + shitje të pasurive të paluajtshme kontratë (nëse ka); Kopje e letrave të makinës (nëse ka)

Profili i udhëtimit:

Rezervimi i hotelit; Rezervimi i biletave ajrore; Itinerari i udhëtimit në Francë; Sigurimi i udhëtimit është i vlefshëm të paktën 1 ditë para datës së udhëtimit dhe ka një kompensim minimal mbi 30,000 dollarë.

*

3. Procedurat për vizën në Francë:

Pas përgatitjes së një grupi të plotë dokumentesh, do t’ju duhet ta dorëzoni atë. Shënimi i parë i rëndësishëm në lidhje me procedurën e aplikimit për vizë franceze është se Ambasada Franceze në Hanoi ose Konsullata e Përgjithshme Franceze në Ho Chi Minh City nuk e mbledhin drejtpërdrejt kërkesën tuaj për vizë. Në vend të kësaj, duhet të dorëzoni përmes TLScontact në një nga adresat e mëposhtme:

Hanoi: Kati i 8-të, Vendi i Paqësorit, 83B Ly Thuong Kiet, Hoan Kiem
HCMC: L.08, kati i 12-të, Vincom Dong Khoi, 72 Le Thanh Ton & 45A Ly Tu Trong, District 1

Nëse keni një regjistrim familjar nga Quang Binh ose më shumë, do të aplikoni për një vizë franceze në Hanoi. Ata që kanë regjistrim familjar nga Thua Thien Hue do ta dorëzojnë atë në qytetin Ho Chi Minh.

Së pari, duhet të shkoni në faqen e internetit të qendrës TLS:

Brendshme)

Qyteti Ho Chi Minh)

Pas regjistrimit të një llogarie, ju plotësoni formularin e aplikimit për vizë (të dhënat e plota në frëngjisht ose anglisht), rezervoni një takim për një vizë franceze sipas udhëzimeve dhe printoni letrën e takimit që duhet të sillni kur të dorëzoni. Ju mund të deklaroni informacionin e shoqëruesve tuaj duke krijuar një listë grupesh në vend që të krijoni një llogari të re.

*

Shënim:

Nëse nuk arrini në kohë për takimin tuaj të printuar, do t’ju duhet të filloni nga e para. Paraqituni në kohë por mos sillni një letër takimi ose aplikoni. Në ditën e aplikimit do t’ju mblidhen të dhënat biometrike (foto dhe gjurmë gishtash), prandaj vishuni siç duhet. .

4. Sa kohë duhet për të aplikuar për vizë në Francë?

Përveç procesit të aplikimit për vizë franceze, duhet të keni parasysh se koha mesatare e përpunimit është 15 ditë, por mund të zgjasë më shumë gjatë periudhave të pikut, ose në rast se aplikantëve u kërkohet të plotësojnë dokumentet. Normalisht nuk do t’ju duhet të intervistoni kur aplikoni për vizë turistike franceze, por konsullata mund të organizojë edhe një intervistë të veçantë për të sqaruar disa çështje. Nëse aplikimi juaj është logjik që në fillim dhe tregon qartë qëllimin legjitim të udhëtimit, koha e përpunimit të vizës do të reduktohet ndjeshëm. ditë përpara datës së synuar të nisjes. Megjithatë, nga marsi 2020, aplikantët për vizë franceze mund të aplikojnë 6 muaj përpara datës së pritshme të nisjes.

Xem thêm :   Kinh nghiệm du lịch quy nhơn 2022 từ a đến z kinh nghiệm du lịch quy nhơn tự túc

5. Tarifa e aplikimit për vizë në Francë

Përveç kostove të përkthimit dhe noterizimit të dokumenteve (anglisht ose frëngjisht), do t’ju duhet të paguani një tarifë vize (1,575,000 VND) dhe një tarifë shërbimi në një qendër aplikimi për vizë (VND 682,500). Prandaj, kostoja totale e aplikimit për një vizë turistike franceze e vetë-mjaftueshme mund të jetë rreth 3,000,000 dhe nuk do të kthehet nëse aplikanti dështon në vizën.

Shihni gjithashtu: Dien Bien Phu Victory Në Ditën e Majit, Dien Bien Phu Victory 1954

6. Shikoni rezultatet e vizave për Francën në internet

Për të kontrolluar statusin e vizës suaj franceze në internet, shkoni në fr.tlscontact.com dhe identifikohuni (me llogarinë që keni regjistruar kur keni caktuar një takim për të dorëzuar aplikimin tuaj), më pas shkruani numrin tuaj të aplikimit, përgjigjuni disa pyetjeve verifikimi i shfaqen rezultatet e sistemit dhe testimit. Truku është të ndryshoni gjuhën nga frëngjishtja në vietnameze (punoni në fund të faqes së internetit) për ta bërë më të lehtë ndjekjen. Në rast refuzimi për të dhënë një vizë franceze, aplikanti për vizë do të marrë një letër njoftimi që tregon arsyen e refuzimit si dhe si të aplikoni për rishqyrtim nëse dëshironi.Pasi të jetë lëshuar një vendim për refuzimin e vizës, nëse aplikanti për vizë ka një kërkesë për rishqyrtim, dërgoni atë në zyrën e vizave (me email ose me postë) telegram), ambasada franceze do Shqyrtimi i aplikimit Mos përgjigje nga Ambasada brenda 15 ditëve nga data e marrjes së kërkesës për rishqyrtim do të thotë se vendimi për të refuzuar dhënien e vizës franceze origjinali mbetet i njëjtë.

7. Aplikoni për një vizë franceze përmes shërbimit të Visa
Një

Aplikimi për vizë në Francë vetë nuk është shumë i komplikuar, por mund të jetë gjithsesi konfuz për ata që e bëjnë për herë të parë ose kanë dështuar të paktën një herë. Sigurisht, kur bëhet fjalë për shërbimin aplikoni për vizë në Francë të Vizës
Një, ju do të mbështeteni në masën më të plotë që nga koha kur përgatitni aplikimin tuaj deri në momentin që merrni vizën tuaj

Viza
Njëri do të:

Konsulencë për të optimizuar aplikimin tuaj për vizë turistike në Francë sipas standardeve të Ambasadës; Përkthim i noterizuar i dokumenteve të nevojshme; Plotësimi i formularëve sipas standardeve të kërkuara nga Ambasada Franceze; Lini një takim për të paraqitur kërkesën tuaj. në Ambasadë; Mbështetje konsultuese për të vërtetuar financiare; Këshilla për zgjedhjen e formës më të mirë dhe më të lirë të sigurimit të udhëtimit; Rezervoni bileta ajrore, rezervoni hotele dhe planifikoni udhëtime për klientët Të gjitha informacionet Informacioni i klientit për vizën në Francë është absolutisht konfidencial
Klientët mund të jenë plotësisht të sigurt kur kryejnë procedurat e vizave për në Francë me Visa

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Thủ tục làm visa du lịch pháp 2022, kinh nghiệm và thủ tục xin visa du lịch pháp từ a . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By Chaolong TV

Chaolong TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *