Rate this post

Për të promovuar ekonominë si dhe për të promovuar imazhin e vendit te miqtë ndërkombëtarë, Vietnami ka prezantuar shumë stimuj dhe politika për të promovuar turizmin e vendit tonë. Që atëherë, gjithnjë e më shumë turistë kanë ardhur në Vietnam për të zbuluar natyrën, njerëzit si dhe kuzhinën vietnameze. Megjithatë, jo të gjithë janë të njohur me rregulloret viza e Vietnamit. Nëse po pyesni për kohëzgjatjen e vizës turistike të Vietnamit, mos e humbisni artikullin Sa kohë është e vlefshme viza turistike e Vietnamit? të ACC-së.

Po shikoni: Procedurat për aplikimin për vizë turistike të Vietnamit 2022

*

” width=”300″ height=”200″ srcset=” 300w, 768w, 1024w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px”/>

Sa kohë është e vlefshme viza turistike e Vietnamit?

Përmbajtja:

1. Procedurat për aplikimin për vizë turistike të Vietnamit

Aktualisht, ekzistojnë 3 mënyra për të Aplikoni për vizë turistike të Vietnamit Lehtësisht:

Formulari i aplikimit për vizë

Duke bërë

Aplikoni për një vizë elektronike

Qasja përmes lidhjes: https://bit.ly/2krd
Ek6 dhe ndiqni udhëzimet Kur aplikoni për vizë në këtë mënyrë, ju do të gjurmoni rezultatet përmes kodit të skedarit elektronik.

Aplikoni për vizë në Konsullatën Vietnameze në vendin pritës

Formulari i aplikimit për vizë turistike të Vietnamit dokumentet përfshijnë:

Formulari i aplikimit për vizë lëshuar nga Ambasada/Konsullata Vietnameze në vendin pritës. Pasaportë e vlefshme për 6 muaj nga data e aplikimit për vizë. 2 foto 4×6 të marra brenda 6 muajve (kërkohet) fytyrë e qartë). Dokumentet që vërtetojnë itinerarin e Vietnamit turne në të cilin merr pjesë i huaji (në rastin e turneut) Konfirmimi i biletës së fluturimit vajtje-ardhje për në Vietnam, rezervim hoteli në Vietnam.

Aplikoni për vizë për të hyrë në Vietnam

Për Procedura e aplikimit për vizë turistike të Vietnamitgarantuesi duhet të përgatisë dokumentet e nevojshme për të aplikuar për vizë për të hyrë në Vietnam për të huajt:

Për garantuesit:

Aplikimi për vizë Vietnami për të huajt NA2 Dokumentet ligjore të garantuesit: licencë regjistrimi biznesi, certifikatë mostër e nënshkrimit të kompanisë, certifikatë e pagesës së taksave,… Kopje e pasaportës së të huajit, e noterizuar
Njoftim për datën e pritshme të hyrjes së të huajve
Letra e prezantimit të punonjësit për të aplikuar në Departamentin e Emigracionit

Për të afërmit dhe miqtë që garantojnë:

Dokumentet që vërtetojnë marrëdhënien personale.Certifikata e qëndrimit të përkohshëm të komisariatit të policisë lokale ku i huaji banon përkohësisht në Vietnam.Letërnjoftimi i të afërmit që sponsorizon të huajin.

Pas paraqitjes së aplikimit dhe marrjes së një letre hyrjeje, garantuesi duhet t’ia dërgojë këtë dokument të huajit në mënyrë që t’i jepet një vizë hyrjeje. Aplikoni për vizë turistike Vietnami.

*Shënim: Nëse Aplikoni për vizë turistike të Vietnamit për të huajt Në formën e një vize elektronike (E-viza), të huajt duhet të plotësojnë disa kushte të përcaktuara nga Departamenti i Imigracionit të Vietnamit:

Të huajt nga një vend që nuk ka një konsullatë vietnameze
Të huajt udhëtojnë nëpër shumë vende përpara se të vijnë në Vietnam
Të huajt janë investitorë ose punëtorë me leje pune në Vietnam
Të huajt me të afërm që jetojnë përkohësisht në Vietnam

Xem thêm :   Top 10 cảnh đẹp nhật bản và những địa danh checkin ấn tượng, cảnh đẹp thiên đường ở nhật bản qua 25 bức ảnh

2. Sa kohë është e vlefshme viza turistike e Vietnamit?

Viza turistike e Vietnamit ose viza DL është një lloj vize që u jepet të huajve që hyjnë në Vietnam për qëllime turistike me një periudhë 01 – 03 muaj.

Të huajt mund të zgjedhin nga llojet e ndryshme të vizave në varësi të nevojave të tyre:

Një herë në muaj: e vlefshme për një muaj dhe lejohet të futet një herë në muaj Regjistrime të shumta: të vlefshme për tre muaj dhe hyrje të shumta lejohen

3. Zgjatja e vizës turistike për të huajt

Rastet e zgjatjes së vizave turistike

Për vizitorët e huaj që hyjnë në Vietnam si pa viza, pas 15 ditësh qëndrimi dhe duan të qëndrojnë në Vietnam, duhet të aplikoni për një vizë të re në Departamentin e Imigracionit të Vietnamit. Numri maksimal i ditëve që turistët mund të zgjasin është 15 ditë për dalje.Turistët që hyjnë në Vietnam me vizë turistike mund të zgjasin vizën e tyre edhe për 1 muaj ose 2 muaj në Departamentin e Imigracionit të Vietnamit.

Kushtet për zgjatjen e vizës turistike:

– Duhet të jetë i garantuar nga një agjenci udhëtimi.

– Pasaportë e vlefshme.

– Ende banon përkohësisht në Vietnam.

– Jo në rast deportimi apo detyrimi për t’u larguar nga vendi.

Dokumentet për t’u përgatitur për zgjatjen e vizës DL

– Pasaporta origjinale.

– Deklaratë e qëndrimit të përkohshëm (fotokopje).

Zgjatja e vizës turistike do të bëhet në Departamentin e Imigracionit në Vietnam.

4. Disa pyetje të bëra më shpesh

Çfarë dokumentesh më duhen për të aplikuar për vizë turistike?

Të huajt që duan të aplikojnë për një vizë turistike për të hyrë në Vietnam, mjafton të japin informacionin e mëposhtëm:

– Foto pasaporte.

– Informacion mbi datën e hyrjes / biletën ajrore.

– Informacion mbi portën e hyrjes. Për shembull, hyrja në portën kufitare Tan Son Nhat, portën kufitare Huu Nghi…

Sa është tarifa e aplikimit për vizë turistike?

Tarifat e vizave dhe vizave janë të rregulluara në Qarkoren 219/2016 të Ministrisë së Financave. Për vizën turistike do të ketë 2 tarifa si më poshtë:

STT Lloji i vizës Tarifa e vulosjes
së pari 1 muaj hyrje e vetme 25 dollarë
2 Një herë në 3 muaj 25 dollarë
3 1 muaj hyrje e shumëfishtë 50 dollarë
4 3 muaj hyrje të shumëfishtë 50 dollarë

A është e vështirë të marrësh një vizë turistike të Vietnamit?

Vietnami është një nga vendet që hap dhe promovon turizmin ndërkombëtar. Prandaj, është e lehtë të aplikoni për një vizë DL në Vietnam.

Disa rregulla për vizën turistike të Vietnamit 2022

Në vitin 2022, rregulloret për vizat turistike dhe aplikimin e vizave turistike për të huajt kanë pasur disa ndryshime.

Këtu janë disa pika të rëndësishme në lidhje me vizën DL të Vietnamit 2022

Viza turistike është një lloj vize që lejon të huajt të hyjnë për qëllime të vizitës dhe turizmit në Vietnam.

– Viza turistike ka simbolin DL, kjo është e specifikuar në pikën 17, neni 8 i ligjit për imigracionin 2014.

– Viza turistike është e vlefshme për jo më shumë se 3 muaj, siç përcaktohet në pikën 2, neni 9 të ligjit për imigracionin 2014.

– Viza turistike 2022 lejon të huajt vetëm të qëndrojnë vazhdimisht për 30 ditë për hyrje. Kjo është një rregullore e re në pikën 13, neni 1 i ligjit të imigracionit 2019.

– Viza turistike mund të zgjatet pas qëndrimit për 30 ditë.

– Mund të bëni vizë turistike online dhe mund të bëni vizë turistike 1 ditore me rezultate.

Këtu është artikulli Sa kohë është e vlefshme viza turistike e Vietnamit? . Nëse miqtë ndërkombëtarë kanë ndërmend të udhëtojnë në Vietnam, por nuk e dinë procedurën e aplikimit për vizë. Lëreni ACC-në t’ju ndihmojë, shërbimi i aplikimit për vizë të ACC do t’ju ndihmojë të merrni një vizë shpejt, thjesht me çmimin më të arsyeshëm.

Xem thêm :   Tổng hợp kinh nghiệm du lịch phú quốc tự túc 2023 khám phá đảo ngọc

Viza turistike e Vietnamit për të huajt 2023. Rezultatet e shërbimit të vizave turistike 1 ditore. Konsultimi i vizës turistike për të huajt që hyjnë në Vietnam vazhdimisht.

Turizmi i Vietnamit

Rregulloret për vizën turistike të Vietnamit 2023

Në vitin 2023, rregulloret për vizat turistike dhe aplikimin e vizave turistike për të huajt kanë ndryshuar shumë.

Këtu janë disa pika të rëndësishme në lidhje me vizën DL të Vietnamit 2023

Viza turistike është një lloj vize që lejon të huajt të hyjnë për qëllime të vizitës dhe turizmit në Vietnam.

– Viza turistike ka simbolin DL, kjo është e specifikuar në pikën 17, neni 8 i ligjit për imigracionin 2014.

– Viza turistike është e vlefshme për jo më shumë se 3 muaj, siç përcaktohet në pikën 2, neni 9 të ligjit për imigracionin 2014.

– Viza turistike 2023 lejon të huajt vetëm të qëndrojnë vazhdimisht për 30 ditë për hyrje. Kjo është një rregullore e re në pikën 13, neni 1 i ligjit të imigracionit 2019.

– Viza turistike mund të zgjatet pas qëndrimit për 30 ditë.

– Mund të bëni vizë turistike online dhe mund të bëni vizë turistike 1 ditore me rezultate.

A është e vështirë të marrësh një vizë turistike të Vietnamit?

Vietnami është një nga vendet e hapura dhe ka shumë politika për të promovuar turizmin ndërkombëtar. Prandaj, aplikimi për një vizë DL në Vietnam është mjaft i lehtë.

Ka 2 mënyra për të aplikuar për një vizë turistike të Vietnamit për të huajt

1. Aplikoni për një vizë elektronike

Viza elektronike (shkurtuar si Evisa), është një vizë online. Aplikimi elektronik për vizë për turizmin bëhet tërësisht online në faqen e Departamentit të Emigracionit. Të huajt mund ta bëjnë vetë pa garancinë e një kompanie apo individi në Vietnam.

* Përparësitë e vizës elektronike:

– Të huajt lejohen të udhëtojnë lirisht.

Procedura kryhet tërësisht online. Të huajt mund të aplikojnë për vizë në çdo kohë dhe kudo.

– Mund të zgjatet.

– Mund të konvertohet në lloje të tjera vizash për një afat më të gjatë.

Nëse nuk dini si të aplikoni për një vizë elektronike, shihni: Udhëzime për aplikimin për vizë elektronike të Vietnamit2. Aplikoni për një vizë DL përmes një agjencie udhëtimi

Agjencitë e udhëtimit janë biznese që ofrojnë shërbime turistike. Atyre u lejohet të organizojnë dhe kryejnë paketa udhëtimi për të huajt sipas rregulloreve. Prandaj, të huajt që duan të aplikojnë për vizë turistike mund të kalojnë përmes një agjencie udhëtimi.

Kjo është mënyra më popullore, duke ndihmuar Vietnamin të mirëpresë miliona turistë ndërkombëtarë çdo vit. Të huajt gjithashtu ndihen të thjeshtë dhe të shpejtë.

*

Viza turistike e Vietnamit

Çfarë dokumentesh më duhen për të aplikuar për vizë turistike?

Të huajt që duan të aplikojnë për një vizë turistike për të hyrë në Vietnam, mjafton t’i japin agjencisë së udhëtimit informacionin e mëposhtëm:

– Foto pasaporte.

– Informacion mbi datën e hyrjes / biletën ajrore.

– Informacion mbi portën e hyrjes. Për shembull, hyrja në portën kufitare Tan Son Nhat, portën kufitare Huu Nghi…

Gjithashtu, merrni parasysh se si të aplikoni për një vizë elektronike më lart. Do të jetë shumë më e thjeshtë dhe më e përshtatshme.

Sa është tarifa e aplikimit për vizë turistike?

Tarifat e vizave dhe vizave janë të rregulluara në Qarkoren 219/2016 të Ministrisë së Financave. Për vizën turistike do të ketë 2 tarifa si më poshtë:

Xem thêm :   Top Những Địa Điểm Du Lịch Sài Gòn Thú Vị Bậc Nhất Không Nên Bỏ Lỡ
STT Lloji i vizës Tarifa e vulosjes
së pari 1 muaj hyrje e vetme 25 dollarë
2 Një herë në 3 muaj 25 dollarë
3 1 muaj hyrje e shumëfishtë 50 dollarë
4 3 muaj hyrje të shumëfishtë 50 dollarë

Viza turistike elektronike ka gjithashtu një tarifë prej 25 $ / 1 lëshimi i vizës.

Zgjatja e vizës turistike për të huajt

Vizat turistike mund të zgjaten. Ky është rasti kur të huajt hyjnë me vizë turistike, kanë 30 ditë në Vietnam dhe duan të qëndrojnë më gjatë, duhet të zgjasin vizën.

Kushtet për zgjatjen e vizës turistike:

– Duhet të jetë i garantuar nga një agjenci udhëtimi.

– Pasaportë e vlefshme.

– Ende banon përkohësisht në Vietnam.

– Jo në rast deportimi apo detyrimi për t’u larguar nga vendi.

Dokumentet për t’u përgatitur për zgjatjen e vizës DL

– Pasaporta origjinale.

– Deklaratë e qëndrimit të përkohshëm (fotokopje).

Zgjatja e vizës turistike do të bëhet në Departamentin e Imigracionit në Vietnam.

Përvojë në aplikimin për vizë turistike të Vietnamit për të huajt

Nëpërmjet shumë viteve të bërjes së vizave turistike për të huajt, viza HD ka nxjerrë disa përvoja si më poshtë:

1. Viza elektronike është numër 1

Aktualisht, mënyra më e thjeshtë për të huajt për të udhëtuar në Vietnam është aplikimi për një vizë elektronike.

Të huajt mund të aplikojnë për një vizë të vetë-mjaftueshme dhe të hyjnë lirisht sipas dëshirës. Më e mira nga të gjitha, e-viza nuk ka kufi në numrin e aplikimeve. Për sa kohë ka nevojë, të huajt mund të bëjnë Evisa turistike kur të duan.

2. Mos e tejkaloni vizën tuaj

Mbajtja e një vize është një shkelje administrative. Sepse në atë kohë ishte një i huaj që qëndronte ilegalisht në Vietnam.

Shihni gjobën për tejkalimin e vizës në: Sa është gjoba për tejkalimin e vizës?

Për më tepër, nëse është e vonuar, do të jetë e vështirë të zgjatet viza. Të huajt mund të detyrohen të largohen nga Vietnami.

3. Mos përdorni vizë DL për të punuar

Shumë të huaj përdorin viza turistike për të punuar. Kjo është krejtësisht kundër rregullave. Sepse pikërisht në Rregulloret për vizën DL të Vietnamit thuhet, vizat turistike u jepen të huajve që hyjnë për qëllime të turizmin.

Prandaj, përdorimi i vizës turistike për në punë është një shkelje administrative dhe do të sanksionohet. Dënohen edhe të huajt dhe kompanitë që i përdorin ato.

Nëse dëshironi të punoni në Vietnam, ju lutemi Shndërroni vizën turistike në vizë pune.

Shërbimi i aplikimit për vizë turistike të Vietnamit

Viza HD ofron shërbime vizash për të huajt, duke përfshirë vizën DL. Ju mund t’i referoheni disa prej shërbimeve tona:

– Shërbimi i aplikimit për vizë DL në Ambasadë.

– Shërbimi i aplikimit për vizë DL në aeroport.

– Shërbimi i aplikimit për vizë turistike 1 ditor me rezultate

– Shërbim për konvertimin e vizës turistike në vizë pune, vizë afatgjatë.

Shihni gjithashtu: Mësoni historinë kineze, më shumë se 5000 vjet histori kineze

Konsulencë për viza HD 24/7. Ju lutemi kontaktoni numrin tonë të linjës telefonike për këshilla pa pagese.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Thủ tục xin visa du lịch việt nam 2022, visa du lịch việt nam có thời hạn bao lâu . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

By Chaolong TV

Chaolong TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *